Klinisk akupunktur

- for sundhedsprofessionelle

Klinisk akupunktur for sundhedsprofessionelle har til formål at introducere akupunktur i et nutidigt lys, så behandlingsmetoden på et opdateret grundlag kan indgå som smertebehandling og symptomlindring. Akupunkturen tager udgangspunkt i nutidig viden og bygger direkte videre på de basalvidenskabelige fag, som der undervises i på de sundhedsfaglige uddannelser. Bogen er målrettet udredning og behandling af smerter, som er en stor udfordring på tværs af mange forskellige diagnoser.

Målet med denne bog er, at akupunktur på et velargumenteret grundlag kan komme de borgere og patienter til gode, som har brug for hjælp til smertelindring og bedring af deres funktionsproblemer.Bogen er skrevet til både den kommende og den erfarne kliniker, som ønsker at lære at anvende akupunktur og få inspiration til klinisk kompetenceudvikling.

Klinisk akupunktur

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788762818071
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
25. oktober 2018
Sider:
192
Redaktør:
Karoline Baden Staffensen

ANMELDELSER

”Klinisk akupunktur for sundhedsprofessionelle har til formål at introducere akupunktur i et nutidigt lys, så behandlingsmetoden på et opdateret grundlag kan indgå som smertebehandling og symptomlindring. Akupunkturen tager udgangspunkt i nutidig viden og bygger direkte videre på de basalvidenskabelige fag, som der undervises i på de sundhedsfaglige uddannelser. Bogen er målrettet udredning og behandling af smerter, som er en stor udfordring på tværs af mange forskellige diagnoser. Målet med denne bog er, at akupunktur på et velargumenteret grundlag kan komme de borgere og patienter til gode, som har brug for hjælp til smertelindring og bedring af deres funktionsproblemer. Bogen er skrevet til både den kommende og den erfarne kliniker, som ønsker at lære at anvende akupunktur og få inspiration til klinisk kompetenceudvikling. ”

Dagens Medicin

10. december 2018

"Introduktion til akupunktur med særligt fokus på udredning og behandling af smerter på tværs af diagnoser. Det er fokus i denne bog, som er skrevet til både begyndere og øvede udi akupunkturens stikkende univers. Bogen indeholder syv kapitler, der bl.a. gennemgår teori og klinik, praktisk akupunktur, kliniske tilstande i forskellige områder af kroppen og akupunkturpunkterne. Desuden er der et kapitel med refleksionsspørsgmål. Mange fine illustrationer og bokse og fra begyndelsen vægt på sikkerhed og samtykke."

Sygeplejersken

10. december 2018

Forfatteren bag denne nye lærebog om akupunktur er fysioterapeut, ph. d. Bjarne Rittig Rasmussen.

Et af hovedmålene med bogen er at give de sundhedsprofessionelle viden om akupunktur, der kan anvendes i behandling og rehabilitering af borgere med smerter eller funktionsproblemer.

Bogen har fokus på den teoretiske baggrund for akupunktur, der er en forudsætning for et relevant udbytte af behandlingen, og for at behandlingen udføres sikkerhedsmæssigt forsvarligt. I den mere praktiske del kobles den teoretiske viden til den kliniske proces. Her kan man blandt andet læse om behandling af 17 forskellige kliniske tilstande som for eksempel hovedpine, nakkesmerter og knæsmerter.

Det understreges i forordet, at behandling med akupunktur kræver uddannelse, og at bogen er skrevet, så den er anvendelig i denne sammenhæng.

Fysioterapeuten

11. februar 2019