Fås som

Bog

Pris pr. stk.

299,95 kr.

239,96 kr. ekskl. moms

Stk.


I alt

299,95 kr.

239,96 kr. ekskl. moms

Den blege rytter

De store epidemier der formede Europa 1300-1700

En efterårsdag 1349. I Jammerbugten på den jyske vestkyst ligger et strandet skib og hugger i brændingen. Besætningen er død, men en uhyggelig passager er klar til at gå i land: Pesten – klar til at galoppere hen over de værgeløse menneskemasser.

Den Sorte Død får den gamle verden til at krakelere. En tredjedel af alle mennesker dør, og i de næste 350 år hjemsøger forskellige epidemier kontinentet. Hverken bøn, urter eller lægekunst hjælper, så der er frit slag for vilde teorier. Det er Guds straf! Det er jøderne! Stjernerne og planeterne! Nej, det er heksekunst – eller giftige dunster fra jorden!

Den blege rytter fortæller om et Europa i opløsning. Men de store epidemier skaber også nybrud. De sætter skub i den teknologiske udvikling, udløser sociale omvæltninger og baner vej for renæssancen, reformationen og det moderne samfund, vi nu lever i.

 

Den blege rytter

Fås som

  • Bog

Fakta

ISBN:
9788762815940
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
21. januar 2017
Sider:
320
Redaktør:
Martin Toft

ANMELDELSER

"Larsen skriver med nerve og sans for detaljer, der holder læseren fast. Og Larsen når vidt omkring – fra hygiejne og renovationsproblemer til behandlingsformer og folkelige forestillinger. Som en indføring i epidemiernes historie og deres religiøse, kulturelle og demografiske konsekvenser fungerer bogen fint. Fortællingen suppleres af mange fine og velvalgte illustrationer."

Ulrik Langen

Weekendavisen

20. januar 2017

"Bogen er velskrevet, let læselig og med mange fine illustrationer. Anbefales varmt til alle med selv den mindste interesse for medicinalhistorie og infektionssygdomme."

Peter Skinhøj

Ugeskrift for Læger

06. februar 2017

"Øjenåbnende bog om de store sygdommes betydning for nybrud og teknologisk udvikling. Skrevet så alle kan forstå den, populærvidenskab når det er bedst."

Jette Landberg

DBC

13. februar 2017

"Bogen er underholdende, og læsningen glider let. Inden for emnet er den en udmærket primer, som man siger på engelsk, eller på godt dansk med samme malermetafor: en fin grunder."

Henrik Jensen

Jyllands-Posten

26. februar 2017

"Bogen er meget velskrevet og kommer godt rundt i medicinhistoriens og folketroens væsen i de europæsiske lande i perioden 1300-1700. Det hele understøttes at flot billedemateriale. Undertegnede havde glædet sig til at læse bogen om den blege rytter, og det blev bestemt ingen skuffelse."

Winnie Bak-Vidriksen

historie-online.dk

08. marts 2017