Sundhedspleje

Et fag i forandring

Sundhedspleje – et fag i forandring beskriver sundhedsplejens vilkår i det moderne informationssamfund kendetegnet ved mangfoldighed. Hele familien er i fokus, og bogen viser, hvordan sundhedspleje kræver forskellige overvejelser og metoder fra familie til familie.

Bogen er tænkt som en grundbog til studerende på specialuddannelsen til sundhedsplejerske. Men den er også målrettet studerende på professionsbachelorniveau, der arbejder med sundhed i relation til børn, unge og deres familier – fx sygeplejerske-, pædagog-, socialrådgiver- og lærerstuderende.

Sundhedspleje – et fag i forandring er skrevet af toneangivende forskere og undervisere inden for sundhedspleje. Bogen introducerer til en bred vifte af emner, men beskriver også mange udfordrende dilemmaer, der kan give stof til refleksion og ny læring hos praktiserende sundhedsplejersker.

Sundhedspleje

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788762811386
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
17. august 2012
Sider:
304
Redaktør:
Martin Toft

ANMELDELSER

"En af denne bogs helt store kvaliteter er, at den beskriver det særlige ved sundhedsplejerskearbejdet, og at den leverer argumenterne for, at arbejdet skal foregå i familiens hjem.[...]De 300 sider indholder en buket teoretiske velunderbyggede kapitler med solidt fodfæste i praksis, som beskriver det særlige ved sundhedsplejerskens arbejde, og de giver rig mulighed for både at reflektere over praksis og for at tilegne sig ny viden.[...]Det er den bedste sundhedsplejerskelitteratur, jeg længe har læst. Jeg blev faktisk både stolt og optimistisk på fagets vegne over i kapitel efter kapitel at møde så reflekterende, visionære og fagligt dygtige sundhedsplejersker."
Hanne Lindhardt
Sygeplejersken21. januar 2013