Teknologi i sundhedspraksis

Teknologi i sundhedspraksis behandler teknologiens betydning i sundhedsvæsenet. Teknologi er ikke blot er et funktionelt værktøj, som sundhedsprofessionelle, patienter og borgere kan benytte sig af. Tværtimod er den med til at præge de beslutninger, der tages, og de handlinger, der udføres. Bogens målgruppe er en bred vifte af sundhedsprofessionelle både i undervisningssammenhæng og praksis.

Teknologi i sundhedspraksis

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788762811935
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
14. marts 2014
Sider:
352
Redaktør:
Martin Toft

ANMELDELSER

"Denne antologi om teknologiers betydning i sundhedsvæsenet udmærker sig ved sit perspektiv, at teknologi ikke blot er et funktionelt værktøj i pleje, behandling, monitorering, patientuddannelse eller ledelse, men er direkte med til at definere og præge de daglige, sundhedsfaglige beslutninger og handlinger. Dermed bidrager den med væsentlige vinkler på teknologianvendelse i sundhedspraksis.

En anden styrke er bogens bredde, den behandler så forskellige teknologier som pleje- og behandlingsværktøjer, visualiserings- og omsorgsteknologier, overvågnings- og sikkerhedsteknologier, telemedicinske teknologier, journaliserings-, styrings- og ledelsesteknologier, bio- og reproduktive teknologier, hospitalsarkitektur og læringsteknologier på sundhedsuddannelserne samt koblingen mellem sundhedsteknologier og etik.

Dette gør bogen meget velegnet til målgrupperne, som er studerende på universitets- og professionsbachelorniveau. Men på grund af de ofte overraskende perspektiver på teknologiernes påvirkning af sundhedsfaglig praksis kan bogen også fungere som en øjenåbner for klinikere, administratorer og beslutningstagere. Bogens prisværdige intention er ”at styrke læseren i at forstå, diskutere og udvikle brugen af teknologi i sundhedsfagligt regi”, og det mener jeg er lykkedes redaktørerne at skabe grundlag for gennem valg og forløb af de enkelte indlæg.

[...]Kapitlerne er velskrevne uden overdreven brug af indforstået fagsprog og har mange referencer, web-ressourcer og kilder til videre læsning."
Raymond Kolbæk
Sygeplejersken05. september 2014