Fra forskning til praksis

Fra forskning til praksis beskriver, hvordan sundhedsfaglig forskning kan omsættes til relevante initiativer i praksis – alt sammen til gavn for patienterne. Nyeste viden implementeres i praksis gennem klinisk lederskab, klinisk beslutningstagning og kliniske retningslinjer, som er vigtige fokuspunkter i en systematisk arbejdsgang for mange faggrupper i sundhedsvæsenet.

Evidens er et uomgængeligt nøgleord, hvad end vi taler om beslutninger eller handlinger af klinisk, administrativ og organisatorisk karakter. Der produceres fortløbende store mængder af ny valid viden, men med afsæt i forskellige forskningstyper. Bogen beskriver, hvilke evidensformer udvalgte forskningstyper kan bidrage med, og hvordan den videnskabelige litteratur kan opsummeres ved hjælp af systematiske reviews.

Fra forskning til praksis rummer mange praktiske eksempler, som let kan relateres til en bred vifte af faggrupper på sundhedsområdet. Det er en oplagt lærebog for studerende ved de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser eller på efter- og videreuddannelsesforløb. Bogen er også yderst relevant for klinikere, dvs. læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, bioanalytikere, radiografer, jordemødre, psykologer samt social- og sundhedsassistenter.

Fra forskning til praksis

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788762816992
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
10. august 2017
Sider:
256
Redaktør:
Martin Toft

ANMELDELSER

"Endelig en letlæselig bog, der forsøger at binde den støt stigende mængde af forskningsresultater sammen med den kliniske praksis på en overskuelig og konkret måde.

[...]

Bogen kan klart anbefales som en indføring i, hvordan forskning kan anvendes i klinisk praksis, og den kan læses af såvel studerende på grund-, special-, efter-og videreuddannelsesniveau som af ledere og sygeplejersker i klinikken."

Læs hele anmeldelsen her.

 

Helle Svenningsen, adjunkt, ph. d., VIA University College Aarhus N

Sygeplejersken

20. november 2017