Den præhospitale patient
En bog til de uddannelsessøgende, der er på vej til at blive ambulanceassistent, ambulancebehandler eller paramediciner. Hovedformålet med bogen er at sikre eleverne en sundhedsfaglig og psykologisk viden som basis for deres senere virke indenfor det præhospitale område.
En del af bogens kapitler er opbygget over kroppens organsystemer, således at hvert system gennemgås i forhold til symptomer og behandling præhospitalt. I disse kapitler anvendes ABCDE-principperne som gennemgående arbejdsmetode. Hertil kommer en række generelle kapitler om bl.a. psykologi, etik, sundhed, skadestedslære og interhospitale transporter samt specifikke afsnit i relation til bl.a. børn, ældre og psykisk syge.
Pædagogisk lægger bogen op til refleksion over det læste, bl.a. via en indledende case med tilhørende spørgsmål, i flere af kapitlerne. I hvert kapitel gives desuden henvisninger til relevant litteratur og hjemmesider om emnet. Bogen erstatter de tidligere bøger Ambulancefag 1 og Ambulancefag 2.
Grundviden om emner som mikrobiologi, anatomi, fysiologi, sygdomslære og farmakologi forventes erhvervet via anden litteratur, fx Munksgaards serie Hånden på hjertet.
Med den trykte bog følger adgang til en digital udgave af bogen, en i-bog. I-bogen indeholder bl.a. lydfiler af teksten samt en personlig notesbog.