Basisbog i psykiatri

I Basisbog i psykiatri beskriver førende danske psykiatere det psykiatriske område, symptomer og diagnoser, samt behandlingsprincipper, efterfulgt at en grundig gennemgang af de mest almindelige psykiatriske sygdomme, herunder skizofreni, affektive sygdomme, bipolar affektiv sindslidelse, angstrelaterede sygdomme, spiseforstyrrelser, personlighedsforstyrrelser, ADHD hos voksne og demens. Desuden er der et kapitel om misbrug af alkohol og euforiserende stoffer, samt om retspsykiatri.

For at gøre indholdet levende og relevant, er teksten suppleret med realistiske sygdomsbeskrivelser.

Bogen bygger videre på de gode erfaringer fra Psykiatri - en grundbog og henvender sig primært til studerende på de sundhedsfaglige uddannelser. Alle, der ønsker indsigt i det psykiatriske område, vil dog have glæde af at læse denne bog.
 

Basisbog i psykiatri

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788762809833
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
22. november 2010
Sider:
362
Redaktør:
Martin Toft

ANMELDELSER

"[...] Bogen giver et godt overblik over det psykiatriske speciale og samtidig et indtryk af kompleksiteten i det. [...] Bogen er specifikt tiltænkt sygeplejestuderende, men også studerende inden for andre sundhedsfaglige uddannelser vil have gavn af den. Det er en glimrende opslagsbog, hvis man vil vide noget om en bestemt sygdomskategori, og vælger man at læse den fra a til z, får man en fyldestgørende beskrivelse af den psykiatriske speciale, som det kommer til udtryk i behandlingspsykiatrien anno 2011. For de sygeplejestuderende er bogen nødvendig, [...] Bogen rummer mange aspekter af specialet og bidrager med såvel en biologisk tilgang som en psykologisk og social forståelse af de forskellige fænomener."
Sonja Bech
Sygeplejersken13. oktober 2011