Træning - i forebyggelse, behandling og rehabilitering

3. udgave af bogen Træning i forebyggelse, behandling og rehabilitering har undergået en gennemgribende revision, blandt andet på baggrund af tilbagemeldinger fra undervisere på fysioterapeutuddannelserne. Ændringerne har betydet, at nogle kapitler er udgået, mens andre er væsentlig opdaterede. Kapitlerne om træning ved forskellige sygdomme er vægtet meget højt i forhold til de tidligere udgaver af bogen, idet der i dag foreligger en stigende grad af evidens for træning ved forskellige kroniske sygdomme. En del af denne forskning er gennemført af danske fysioterapeuter, som har forfattet kapitlerne om træning ved specifikke sygdomme.

Ligesom de tidligere udgaver beskriver denne 3. udgave helt overordnet betydningen af fysisk aktivitet/inaktivitet, træningsfysiologi, biomekanik, træning ved smerter samt betydningen af kost. Der er en gennemgang af opvarmning, planlægning/monitorering af træning samt forskellige typer af træning. Kapitlet om aerob træning er væsentlig forøget og indeholder bl.a. en vejledning til, hvordan man kan kombinere aerob- og styrketræning. Derudover er der en gennemgang af faktorer, der har relevans for motorisk indlæring samt motivation og barrierer for træning og anvisninger til, hvordan man kan håndtere disse problemstillinger.

Den primære målgruppe for bogen er fysioterapeutstuderende og færdiguddannede fysioterapeuter, men bogen kan bestemt anvendes af alle faggrupper, der er interesserede i træning som led i forebyggelse, behandling og rehabilitering. Det betyder, at læger, idrætsfysiologer, ergoterapeuter, sygeplejersker og andre faggrupper i høj grad også kan drage nytte af bogens indhold.

Træning - i forebyggelse, behandling og rehabilitering

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

Ekstramaterialer

ISBN:
9788762814233
Udgave:
3
Udgivelsesdato:
28. februar 2020
Sider:
415
Redaktør:
Karoline Baden Staffensen

ANMELDELSER

Tredje udgave af lærebogen "Træning - i forebyggelse, behandling og rehabilitering" er gennemgribende revideret og lægger i højere grad vægt på træning sat i relation til forskellige sygdomme.

Siden den første udgave er der kommet øget evidens for effekten af træning som forebyggelse og behandling af kroniske sygdomme. Denne viden er inkluderet i de forskellige afsnit, skrevet af forskere inden for feltet, hvoraf mange af dem er fysioterapeuter.

Fysioterapeuten

22. juni 2020