Dermato- venerologiske cases

Dermato- venerologiske cases rummer 61 cases med de mest almindelige dermatologiske og venerologiske lidelser. Casene er udvalgt under hensyntagen til pensum på medicinstudiet på de danske universiteter.

Hver case starter med en kort sygehistorie med tilhørende klinisk foto samt spørgsmål til casen. På den efterfølgende side findes svarene opstillet ud fra: beskrivelse, definition, diagnostik, epidemiologi og behandling, forløb samt differentialdiagnoser. Disse forekommer alle med foto og en kort beskrivelse af, hvordan de afviger fra den aktuelle case. I beskrivelsen af differentialdiagnoser er behandlingen kort beskrevet for de diagnoser, der ikke indgår som selvstændig case.

Billedmaterialet er nøje udvalgt ud fra kvalitet og variation.

Bogen er opbygget, så man aldrig ser spørgsmål og svar samtidig, og den egner sig til træning op til eksamen, i forbindelse med klinikophold eller generelt som supplement til lærebogen. Bogen kunne yderligere være til gavn for yngre læger, der har behov for at få opfrisket deres viden om de almindelige dermato- venerologiske sygdomme.

Dermato- venerologiske cases

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788762818569
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
16. marts 2018
Sider:
272
Redaktør:
Laura Norn Hammen

ANMELDELSER

"Hud er et visuelt fag. Man må se en hudlidelse for å kunne stille en diagnose. Det krever trening å oversette visuelle inntrykk til språklige uttrykk – noe som er helt essensielt når man skal kommunisere om en hudlesjon med en kollega. Samtidig er det krevende å forstå hvordan en lesjon ser ut dersom man ikke har sett en tilsvarende før. Og det kan være vanskelig å huske forskjellen på nokså likeartede lesjoner, særlig når det er lenge siden sist. Forfatterne av Dermato-venerologiske cases har laget en hendig bok. Og tittelen lyver ikke: Dette er en samling av dermato-venerologiske kasuistikker. Det er 61 av dem i boken, som er skrevet på dansk."

Øyvind Stople Sivertsen, Redaktør

Tidsskriftet - Den Norske Legeforening

03. oktober 2018