Ergoterapi ved kognitive dysfunktioner

Aktivitetsbaserede tilgange

Denne bog ønsker at fremme evidensbaseret praksis inden for ergoterapi til borgere med kognitive dysfunktioner. Formålet med ergoterapi til borgere med kognitive dysfunktioner er at mindske aktivitetsbegrænsninger, fremme deltagelse i hverdagslivets aktiviteter samt støtte borgeren til at genvinde kontrol over livet.

Bogen kan læses som en grundlæggende indføring i ergoterapi til borgere med kognitive dysfunktioner, men bogen kan også bruges som et opslagsværk, da kapitlerne kan læses enkeltvis. Bogen er målrettet ergoterapeutstuderende, men vi håber også, at uddannede ergoterapeuter og andre sundhedsprofessionelle vil benytte bogen, da den omsætter ny forskningsbaseret viden til konkret praksis.

De ergoterapeutiske interventioner i denne bog er baseret på grundlæggende teori og arbejdsprocesser inden for ergoterapi, viden om hjernens plasticitet, viden om kognition og aktuel forskning på området.

Kognitive dysfunktioner kan forekomme på baggrund af udviklingsforstyrrelser, skader og sygdomme i hjernen samt ved psykiatriske sygdomme. De kan medføre nedsættelse af funktionsevner, der i høj grad kan begrænse personens mulighed for at udføre og deltage i meningsfulde aktiviteter.

Ergoterapi ved kognitive dysfunktioner

Fås som

  • Bog

Fakta

ISBN:
9788762819849
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
30. oktober 2020
Redaktør:
Martin Toft