Sundhedsinformatik

en grundbog

Den demografiske udvikling og følgerne af den internationale finanskrise gør, at sundhedsvæsenet er nødt til at ændre gennemgribende på den traditionelle tilgang til arbejdet. Udviklingen inden for medicin og teknologi går meget stærkt, og fremover kan stadig flere patienter og patientgrupper behandles. Sundhedsvæsenet bliver derfor økonomisk presset fra flere sider og må i højere grad indrette arbejdet efter devisen: ”Work smarter, not harder”. Desuden er det bedst for patienterne og billigst for samfundet, hvis vi behandler den enkelte patient hurtigt og rigtigt – første gang!

Sundhedsinformatik – en grundbog giver en grundlæggende indsigt i den sundhedsinformatiske disciplin, som ligger i krydsfeltet mellem systemernes muligheder og brugerens anvendelse, altså mellem mål og middel. Bogen kan bruges i undervisningen, hvor de opstillede studiespørgsmål kan være udgangspunkt for en drøftelse af perspektiverne ved brugen af sundheds-it samt sundheds- og velfærdsteknologi, men bogen har også værdi som opslagsbog.

Målgruppen er studerende på de tværfaglige professionsbacheloruddannelser (sygeplejersker, fysioterapeuter, diætister etc.), men bogen kan også fint benyttes på universitetsuddannelser inden for fx it og sundhed. Desuden vil færdiguddannede, som arbejder med emnet, kunne få glæde af bogen.

Sundhedsinformatik

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

Ekstramaterialer

ISBN:
9788762811881
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
11. august 2014
Sider:
293
Redaktør:
Martin Toft

ANMELDELSER

"Det supplerer andre lærebøger, der udkommer i disse år. Det er også godt at se, at bogens tre dele og 17 kapitler supplerer og udfylder huller, som andre af feltets lærebøger ikke dækker. [...] De enkelte kapitler har meget godt at tilbyde den studerende. Kapitlerne er generelt velskrevne med gode illustrationer, og alle sluttes af med relevante studiespørgsmål. Bogen har et godt stikordsregister."
Raymond Kolbæk
Sygeplejersken02. marts 2015