Screeninger i klinisk praksis

Screeninger i klinisk praksis sætter fokus på det stigende antal screeninger, der foretages overalt i sundhedsvæsenet. Bogen har kapitler om udviklingen og vurderingen af nye instrumenter, ligesom den beskriver implementeringen af nye typer screeninger, og hvordan man kan bedømme de resultater, som indsamles. Der er også kapitler om de etiske, sociologiske og pædagogiske aspekter.

Bogen er skrevet til alle sundhedsprofessionelle, som arbejder med screening. Den kan anvendes i både teoretisk og klinisk undervisning. Det gælder især på præ- og postgraduate niveau, fx i undervisning af studerende på master- og kandidatuddannelser. Men den vil i høj grad også være relevant for de mange klinikere, der screener borgere eller patienter i hverdagen. I sin helhed giver bogen et godt overblik over screening som samlet fænomen, men man kan også sagtens læse udvalgte kapitler.

Screeninger i klinisk praksis beskriver hele processen fra udviklingen af nye instrumenter til færdig implementering i klinisk praksis. Bogen viser, hvad der er fælles for alle typer screeninger, og hvad de kan bruges til. Samtidig giver den inspiration til en faglig diskussion af, hvornår det er relevant at foretage screeninger. Her er det afgørende, at de sundhedsprofessionelle kun anvender nødvendige instrumenter, og at screeningsresultaterne kommer borgere og patienter til gode.

De enkelte kapitler præsenterer alle et konkret eksempel på et typisk screeningsinstrument. Herefter beskrives de enkelte emner mere generelt. Til slut giver alle kapitler forslag til videre refleksion.

Screeninger i klinisk praksis

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788762815230
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
01. februar 2016
Sider:
160
Redaktør:
Martin Toft

ANMELDELSER

"Bogen er nødvendig og bør indgå i litteraturlisterne på bacheloruddannelserne, men mange klinikere vil også have gavn af at læse den. Kapitlerne, der kan læses enkeltvis, vil få de fleste til at reflektere og forsyne dem med konstruktive argumenter i debatten om nødvendige og unødvendige screeninger."

Preben Ulrich Pedersen
Sygeplejersken17. oktober 2016

"Fornem udfoldelse af teorier og tanker om screeninger i klinisk praksis. Bogen udfolder på udførlig og grundig vis kompleksiteten af arbejdet med screeninger i klinisk praksis.

[...]

Det er en bog, der burde læses af alle sundhedsprofessionelle, der arbejder med udvikling og implementering af screeninger i klinisk praksis. Ligeledes vil jeg anbefale den til studerende på sundhedsfaglige kandidat- og masteruddannelser, og på teoristærke efter-videre-uddannelser."

Lotte Evron, Professionshøjskolen Metropol.

Fagbladet Forstyrrelsen - Sygeplegefagligt Tidskrift

28. september 2017