Psykiatrisk sygepleje

Dette er 2. udgave af den bredt anerkendte og populære lærebog. Som noget nyt i 2. udgave har alle interessenter deltaget i tilblivelsen af bogen. Det gælder psykiatribrugere, sygeplejerskestuderende, sygeplejersker, undervisere og forskere, som sammen er blevet enige om bogens overordnede indhold og struktur, ligesom bogens kapitler er blevet skrevet og redigeret i fællesskab.

Bogen beskriver væsentlige emner inden for psykiatrisk sygepleje, og den indeholder grundige introduktioner til de praksisser, vi forventer sygeplejersker skal kende og mestre. Det gælder f.eks. deeskalering og psykisk førstehjælp, men også mere specialiserede emner som f.eks. miljøterapi og psykosocial sundhedspædagogik. Bogen rummer også introduktioner til de vigtigste teorier og modeller inden for psykiatrisk sygepleje, f.eks. peerstøtte, The Tidal Model og Åben Dialog.

Psykiatrisk sygepleje er skrevet til alle sygeplejersker, der arbejder med mennesker med psykiske lidelser. Det er en uundværlig grundbog for sygeplejerskestuderende i grunduddannelsen, både i teoretisk og klinisk sammenhæng, og den er oplagt på specialuddannelsen i psykiatrisk sygepleje. Bogen er også yderst relevant for erfarne klinikere og sygeplejersker, som har brug for opdateret viden og indblik i nye tendenser som f.eks. traumebevidst tilgang og resonans.

Psykiatrisk sygepleje

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788762820067
Udgave:
2
Udgivelsesdato:
10. august 2020
Sider:
600
Redaktør:
Martin Toft

ANMELDELSER

Samlet set fremstår ' Psykiatrisk sygepleje' som en helt ny bog med mange nye og relevante kapitler. Projektet med at inddrage patienter, studerende og centrale aktører er lykkedes. Genbruget af kapitler fra tidligere udgave er imidlertid ikke helt forståeligt, da de fremstår i en anden stil.

Den nye udgave af ' Psykiatrisk sygepleje' kan med fordel bruges i sygeplejeuddannelsen, hvor især de to nye kapitler om relationel sygepleje er anvendelige.

Jens Peter Hansen, sygeplejerske, ph. d.

Sygeplejersken

18. januar 2021