Aggressiv adfærd

redskaber til forebyggelse af vold

Aggressiv adfærd beskriver naturlige instinkter og reaktionsmønstre, når man står over for en aggressiv borger. Krop og sind er i alarmberedskab, og måske overreagerer man fysisk eller verbalt, går i panik eller bliver handlingslammet. Men som professionel omsorgsgiver er det afgørende, at man er i stand til at nedtone og forebygge problemskabende adfærd og vold.

Bogen bygger på lige dele teori, praktiske eksempler og øvelser. Den henvender sig til alle omsorgsgivere, der er i kontakt med borgere, patienter og klienter, og hvor fysisk vold og trusler er et grundvilkår i hverdagen. Det kan være sygeplejersker, pædagoger, socialrådgivere samt social- og sundhedsassistenter. Den er velegnet til kursusforløb og på efter- og videreuddannelser for fagprofessionelle, ligesom den også er relevant for studerende på grunduddannelsesniveau.

Aggressiv adfærd præsenterer som noget særligt maps og øvelser, der inviterer til refleksion.  Man kan arbejde selvstændigt med disse elementer, men det optimale udbytte opnås i samarbejde med kolleger. Mere konkret beskrives en række praktiske værktøjer, der kan styrke den enkelte omsorgsgiver til bedre at håndtere problemskabende adfærd, trusler og voldsepisoder.

Aggressiv adfærd

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788762817982
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
04. maj 2017
Sider:
184
Redaktør:
Martin Toft

ANMELDELSER

"Sproget er direkte og tilgængeligt, og de mange bokse og cases øger læselysten. Her indes gode råd, øvelser og spørgsmål til eftertanke."

Jette Bagh

Sygeplejersken

12. juni 2017