Spring til hovedindhold
Omsorg

Omsorg

Når menneskelighed er et arbejde

Omsorg udgør kernen i sygeplejerskens arbejde. Men hvad er omsorg, og hvordan drager sygeplejersken omsorg for patienten? Bogen er skrevet til sygeplejerskestuderende og sygeplejersker, der ønsker at blive klogere på emnet. 
 
Formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, udtaler om bogen:
"Bogen giver en grundig indføring i forståelsen af omsorg og beskriver, hvordan omsorg får en værdifuld plads i vores sundhedsvæsen for patienternes skyld. [… ] Bogen er samtidig en anerkendelse til alle de sygeplejersker, som hver eneste dag med og mod systemer kæmper for at bringe omsorgen og sygeplejen i spil til gavn for patienterne."

Bogen leverer en systematisk beskrivelse af omsorgens værdi og praksis, så det bliver klart for læseren, hvilken plads omsorg bør få i det danske sundhedsvæsen. I alle bogens eksempler refereres til sygeplejerskers professionelle virke, og de sygeplejerskestuderende får på den måde et indblik i fagets kernefelt. Med fokus på sygeplejefaget bliver det beskrevet, hvordan der gennem patientomsorgen udspringer nogle sygeplejefaglige opgaver, som kun sygeplejersker kan varetage. Der er tale om et originalt bidrag til sygeplejefaget, og bogen tilstræber at fungere som referenceværk til forståelse af omsorgens væsen.