Spring til hovedindhold
Advance Care Planning

Få den nyeste viden om Advance Care Planning (ACP) i den første bog om ACP-begrebet i dansk kontekst. ACP er en tilgang, som kan anvendes til at afdække patienters mål og ønsker til behandling og pleje ifm. alvorlig sygdom. Bogen er egnet til studerende på de sundhedsfaglige grunduddannelser og i efteruddannelse vedr. patientinvolvering og den palliative indsats. Bogen henvender sig også til læger, sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle som arbejder med alvorlig livstruende sygdom eller ældre borgere. 

I 2023 blev der gennemført en systematisk oversættelse af ACP-begrebet, som på dansk har fået navnet Ønsker for Fremtidig Pleje og Behandling (FPB). Bogen giver en grundig og praksisnær introduktion til ACP-begrebet og beskriver dets betydning og de fremtidige perspektiver i kontekst af det danske sundhedsvæsen. Derudover præsenteres danske og internationale forskningsresultater i forhold til ACP.

Bogen giver også en instruktiv trin-for-trin-gennemgang af, hvordan ACP-samtaler kan gennemføres med fokus på både forberedelser forud for samtaler, selve afholdelsen af samtaler i forskellige kontekster og den efterfølgende dokumentation og opfølgning.