Klinisk basisbog

Gennem din uddannelse har du tilegnet dig viden om anatomi, fysiologi, sygdomme og behandling. Sundhedsvæsenet byder imidlertid på andre arbejdsgange, end hvad der kan opleves fra skolebænken.

I dit kliniske virke som medicinstuderende eller yngre læge kender du ikke diagnosen på forhånd, og det er dit job at indsamle og strukturere de nødvendige informationer for at kunne stille en diagnose.

Du skal kommunikere med patienter (kapitel 1), kunne optage en samlet sygehistorie/fuld anamnese (kapitel 3) og kunne stille dybdegående spørgsmål til de symptomgivende organsystemer (kapitel 4-20). Du skal kunne undersøge patienterne fra top til tå og dokumentere dine objektive fund (kapitel 4-20), og til sidst udarbejde en foreløbig diagnose (kapitel 22).

Denne bog er en guide til, hvordan man på systematisk vis optager en sygehistorie, undersøger patienter, og dokumenterer informationer og fund. Bogen er opbygget ens for alle organsystemer, så du nemt kan finde, hvad du leder efter, og følger følgende struktur:

  • Organsystem
  • Anamnese
  • Objektiv undersøgelse
  • Eksempler på journalnotater.

I løbet af bogen vil du finde forslag til fortolkning af dine indsamlede oplysninger. Vær opmærksom på, at de er ment som inspiration og ikke er diagnostisk udtømmende.

Læs bogen og hav den i kittellommen, til når du bliver i tvivl eller har brug for inspiration.

 

En del af serien Kittelbøger
Klinisk basisbog

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Samme serie

Fakta

Blodprøver

Blodprøver

Pris pr. stk.

250,00 kr.

200,00 kr. ekskl. moms

+-

Fås som

  • Bog

ANMELDELSER

"Kittelbogen ‘Klinisk basisbog’ hjælper den medicinstuderende og yngre læge i overgangen fra teori til praksis (...) Bogen er en guide til, hvordan man på systematisk vis optager en sygehistorie, undersøger patienter og dokumenterer informationer og fund. Bogen er opbygget ens for alle organsystemer, så man nemt kan finde, hvad man leder efter."

Dagens Medicin, september 2018

01. oktober 2018