Hero image

Ernæring og sundhed

Studererer du eller arbejder du med ernæring og sundhed? Vi tilbyder et udvalg af pensum- og fagbøger til professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed og lærebøger til kandidatuddannelserne. Du kan også finde fagbøger, der henvender sig til diætister, kostvejledere og andre, der arbejder professionelt med ernæring og sundhed.
Filtrering
Sorter efter
  • Alfabetisk (A-Å)
  • Alfabetisk (Å-A)
  • Nyeste materialer

35 materialer

Sygdomslære - hånden på hjertet
Dette er 3. udgave af grundbogen Sygdomslære – Hånden på hjertet. Bogen dækker de hyppigste sygdomme i kroppens organsystemer og har i 3. udgave gennemgået en generel opdatering. Alle kapitler er blevet skærpet både sprogligt og fagligt, og desuden er flere kapitler blevet udvidet og helt eller delvist omskrevet. Som noget nyt er 3. udgave også udvidet med to kapitler om Den kirurgiske patient og Patienten med psykisk lidelse. Bogens indhold Alle bogens kapitler har en fast struktur: Først beskrives organsystemernes normale anatomi og fysiologi. Herefter forklares de observationer og symptomer, der er karakteristiske for kapitlets sygdomme, og de undersøgelser, som bruges ved diagnosticering. Til slut følger en gennemgang af de specifikke sygdomme, der er knyttet til de enkelte organsystemer. Bogen lægger især vægt på sygdommenes patofysiologi, så læseren får indblik i, hvilke symptomer der er karakteristiske for de enkelte sygdomme, og hvordan man som sygeplejerske kan overvåge sygdomsforløbet hos den enkelte patient. Sygdomslære – Hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejerskestuderende, og den dækker de nødvendige basiskundskaber i sygdomslære i hele uddannelsen – både i teori og i klinik. Desuden kan bogen anvendes af studerende til fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, radiograf, bioanalytiker, farmaceut samt studerende på ernæring og sundhed og af færdiguddannet sundhedspersonale som opslagsbog. Hånden på hjertet Denne bog er en del af Hånden på hjertet, som er en lærebogserie om Anatomi og fysiologi, Sygdomslære, Farmakologi, Mikrobiologi og Ernæring. På sigt udvides serien med Biokemi og genetik. Alle bøger i serien udgives både som fysiske bøger og som i-bøger, der kan tilgås fra tablet, smartphone eller pc. Her kan læseren tage egne noter, søge på nøgleord osv.

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Bog (3. udgave)

Bog (2. udgave)
i-bog

Pris pr. stk.

Udkommer 03. januar

Pris pr. stk.

850,00 kr.

680,00 kr. ekskl. moms

Udkommer 03. januar

+-
Anatomi og fysiologi - hånden på hjertet
Dette er 2. udgave af lærebogen Anatomi og fysiologi – Hånden på hjertet. Bogen dækker kroppens basale opbygning og funktion og har i 2. udgave gennemgået en generel opdatering. Alle kapitler er blevet skærpet både sprogligt og fagligt, og især brugen af fagsprog og definitioner er blevet mere konsekvent. Desuden er bogen blevet udvidet med et større antal opsummeringsbokse. Bogen gennemgår alle centrale emner som: celler og væv kredsløbet respirationssystemet immunforsvaret fordøjelsessystemet stofskiftet nyrer og urinveje hud og slimhinder øjet og øret nervesystemet hormonsystemet bevægeapparatet kønsorganer og forplantning Dertil kommer mere tematiske emner om det aktive menneske og normal aldring. Alle kapitler er rigt illustrerede, og layoutet er indbydende og pædagogisk opbygget, så teksten undervejs suppleres med tre typer af bokse, der uddyber faglige detaljer, kobler stoffet til den kliniske praksis og opsummerer væsentlige hovedpointer og definitioner. Anatomi og fysiologi – Hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejerskestuderende, og den dækker de nødvendige basiskundskaber i anatomi og fysiologi i hele uddannelsen. Men andre studerende til fx fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, radiograf, bioanalytiker, farmaceut samt studerende på ernæring og sundhed vil også have stor gavn af den. Hånden på hjertet Denne bog er en del af Hånden på hjertet, som er en lærebogserie om Anatomi og fysiologi, Sygdomslære, Farmakologi, Mikrobiologi og Ernæring. På sigt udvides serien med Biokemi og genetik. Alle bøger i serien udgives både som fysiske bøger og som i-bøger, der kan tilgås fra tablet, smartphone eller pc. Her kan læseren tage egne noter, søge på nøgleord osv.

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Bog (2. udgave)

Bog (1. udgave)
i-bog (Andet)
i-bog (Andet)

Pris pr. stk.

Udkommer 03. januar

Pris pr. stk.

850,00 kr.

680,00 kr. ekskl. moms

Udkommer 03. januar

+-
Sportsernæring til løbere
En god løbepræstation afhænger ikke kun af dine ben. Viden om, hvad du skal drikke og spise, har afgørende betydning for din præstationsevne. Formålet med denne bog er at gøre viden om sportsernæring nem at anvende i praksis. Uanset dit niveau, dit tempo eller den distance, du løber. Sportsernæring handler primært om at have styr på din basale kost og tilpasse den til din træning. Sportsprodukter som fx geler, proteinshakes og energibarer er supplementer. Ved at spise rigtigt både FØR, UNDER og EFTER løb kan du optimere dit træningsudbytte og din præstationsevne.   Bogens indhold er baseret på den nyeste forskning, men gør ikke brug af fagudtryk for at sikre, at den eneste forudsætning, du som læser behøver, er nysgerrighed.

Fås som

  • Bog

Bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

150,00 kr.

120,00 kr. ekskl. moms

+-
Behovsvurdering
Behovsvurdering – grundlag og praksis I ethvert sundheds- og socialfagligt arbejde er behovsvurderingen udgangspunkt og omdrejningspunkt i det faglige arbejde i praksis. Behovsvurderinger udgør en central og meget betydningsfuld opgave for alle professionelle, der arbejder for og sammen med borgere og patienter på sundheds- og socialområdet i kommuner og regioner. Det er denne lærebogs ambition at bidrage med en udfoldet og sammenhængende beskrivelse af behovsvurderingen som fagligt tema og opgave. Målet er at bidrage til indsigt i og forståelse af udfoldelsen af behovsvurderinger i faglig praksis. En forståelse, der også kan bidrage til udvikling og forbedring af praksis til gavn såvel for de involverede; det være sig borgerne som de mange forskellige professionelle og faglige ledere, der har ansvar for at foretage behovsvurderinger på sundheds- og socialområdet. Bogen henvender sig til studerende og undervisere på professionsbachelorniveau inden for de sundheds- og socialfaglige professionsuddannelser samt studerende på diplom-, master- og kandidatniveau. Målgruppen er endvidere uddannede medarbejdere, udviklingskonsulenter og forskere, der til dagligt arbejder i og med faglig praksis og vurderinger af borgernes/patienternes behov for sundheds- og socialfaglige indsatser.

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Bog

i-bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

385,00 kr.

308,00 kr. ekskl. moms

+-
Økologi
Økologi – landbrug, mad og bæredygtighed præsenterer og diskuterer økologien som begreb og som faglig praksis. Bogen er blevet til ud fra et ønske om at ruste professionelle madaktører til at arbejde kvalificeret med økologi, men kan også være relevant for studerende på videregående uddannelser, elever på landbrugsskolerne eller generelt for dem, der ønsker at blive klogere på begrebet. Økologi og holdninger til økologi møder vi alle i vores hverdag, og det er bydende nødvendigt, at så mange som muligt klædes på til at deltage i og præge debatten. Bogen er opdelt i tre dele: Det økologiske landbrug Det økologiske køkken Økologi i samfundsmæssigt perspektiv De mange forfattere er med hver deres faglighed inddraget for at belyse temaer såsom biodiversitet, etiske dilemmaer, omlægning til økologisk køkken, sundhedsbegrebet og smag.

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Bog

i-bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

350,00 kr.

280,00 kr. ekskl. moms

+-
Sportsernæring
For en seriøs sportsudøver spiller korrekt ernæring en væsentlig rolle for den fysiske ydeevne. Sportsernæring gennemgår de centrale ernæringsmæssige anbefalinger og problemstillinger, i forhold til træning, konkurrencer, og vægtøgning eller vægttab i forbindelse med bestemte idrætsformer. Dette er suppleret med fem danske topatleters egen fortælling om deres erfaringer med kost og træning. Desuden er der kapitler om spiseforstyrrelser, kostrådgivning og ernæring til aktive børn og ældre. Bogen henvender sig til studerende på ernæring og sundhed, idræt, og andre med behov for specialviden om sportsernæring.

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Bog

i-bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

385,00 kr.

308,00 kr. ekskl. moms

+-
Fødevareetik
Fødevareetik er en grundbog, der beskriver fødevarer, mad og måltider i et etisk perspektiv. De etiske spørgsmål diskuteres i dag ikke kun i forbindelse med madindkøb, madlavning, omkring bordet og i medierne. Også forskerne har taget området til sig. I denne bog præsenterer førende danske forskere deres arbejde med etikken i relation til maden, måltidet og fødevarerne. Bogen består af tre dele. I første del er det enkelte menneske i centrum. Her behandles relationerne mellem kost, krop, sundhed, kostvejledning, religion, etisk forbrug og fødevaresikkerhed. Anden del handler om sociale og samfundsmæssige relationer, hvor mad og fødevarer spiller en rolle, fx måltidsfællesskaber, virksomheders sociale ansvar og udviklingen af nye teknologier inden for fødevareproduktion. I del tre er det menneskets forhold til og ansvar for naturen og husdyrene, der undersøges. Del tre afsluttes med et bud på en model i flere trin, der kan anvendes til behandling af etiske spørgsmål. Fødevareetik henvender sig til studerende ved videregående uddannelser, der beskæftiger sig med etikken omkring fødevarer, mad og måltider. Bogen er bredt introducerende og dækker en bred vifte af aktuelle emner, så andre med interesse for området kan også med fordel begynde her.

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Bog

i-bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

350,00 kr.

280,00 kr. ekskl. moms

+-
Statistik i ord
Statistik i ord er skrevet til alle dem, som for første gang skal i gang med statistisk arbejde, udredning og dokumentation i forbindelse med opgaver og projekter på en videregående sundhedsuddannelse. Bogen introducerer vigtige statistiske begreber og problemstillinger, og målet er, at man får redskaber til at kunne læse og forholde sig kritisk til det statistiske materiale, som indgår i de fleste videnskabelige artikler og fagbøger. Bogen gennemgår den bagvedliggende tankegang og de mest almindelige begreber inden for biostatistik. Bogen er en grundbog i statistik, inden man giver sig i kast med en egentlig lærebog i statistik. Her i 2. udgave er bogen fuldstændig opdateret og revideret i forhold til nutidens krav. Dette har betydet, at der er tilkommet to helt nye kapitler, nemlig et om variansanalyse og et om regressionsanalyse. Begge tilgange er afgørende i de fleste effektstudier, der publiceres i dag. Det har også betydet, at der er tilføjet et kapitel om meta-analyser, da klinikeren i praksis ikke bør forholde sig til det enkelte studie, men til den systematiske syntese af alle relevante studier, der besvarer det samme effektspørgsmål.  

Fås som

  • Bog
  • i-bog
  • e-bog (pdf-format)

Bog (2. udgave)

Bog (1. udgave)
e-bog (pdf-format)
i-bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

200,00 kr.

160,00 kr. ekskl. moms

+-
Behandling af irritabel tarmsyndrom
Irritabel tarmsyndrom (IBS) forekommer hos 15-20 % af den vestlige befolkning. Lidelsen kan i høj grad opleves invaliderende på grund af de generende og smertefulde symptomer, samt de konsekvenser symptomerne kan medføre for selvværd, socialt samvær, intimitet, livskvalitet og arbejdsevne. Behandling af irritabel tarmsyndrom er den første lærebog, der systematisk gennemgår den nuværende evidens for behandling af IBS. Bogen bidrager dermed med et samlet overblik og ny viden indenfor et vigtigt emne, der er stærkt overset i den nuværende litteratur. Bogen består af fire dele: Del I indeholder en grundlæggende beskrivelse af, hvad IBS er og indebærer. Patofysiologien ved IBS er beskrevet, idet denne er kompleks og indvolverer flere forskellige teorier. Symptomerne på IBS er beskrevet, da disse er centrale for diagnosticeringen samt for valg af behandlingsstrategi. Del II indeholder en gennemgang af nuværende evidens for behandling af IBS. Hovedfokus i denne bog ligger på den diætetiske behandling, hvorfor det også er evidensen for og anvendelsen af diætetisk behandling, der fylder mest. Principperne bag low FODMAP diet til IBS beskrives, og der gives en udførlig guide til, hvordan der kan vejledes i diæten. Del III indeholder inspiration til den pædagogiske tilgang til vejledningen af IBS-patienter. Emner som ligeværdig kommunikation og patientinddragelse, er centrale temaer i denne del, der lægger op til refleksion over egen praksis i tilgangen til IBS-patienter. Del IV indeholder en guide til konkret vejledningsmateriale, der er tilgængeligt i I-bogen. Behandling af irritabel tarmsyndrom henvender sig til alle med interesse for behandling af IBS, og kan således være nyttig for praktiserende læger, speciallæger, sygeplejersker eller andre behandlere, der har kontakt med IBS-patienter. Hovedmålgruppen for bogen er personer, der arbejder med diætetisk behandling af IBS, herunder kliniske diætister og andre fagpersoner med ernæringsfaglig baggrund.

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Bog

i-bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

245,00 kr.

196,00 kr. ekskl. moms

+-
Livscyklusernæring
Fra det øjeblik vi bliver født gennemgår vi som mennesker en kontinuerlig udvikling og ældning. Disse fysiologiske forandringer er en hel naturlig del af livscyklussen, og de har stor betydning for vores ernæringsmæssige behov. Kosten spiller således en central rolle for udvikling og sundhed gennem hele livet. Hensigten med denne bog er at give en grundlæggende indføring i livscyklusernæring med udgangspunkt i både national og international forskning samt gældende anbefalinger. Bogen er i høj grad tænkt som grundbog på uddannelsen til Professionsbachelor i Ernæring og sundhed, men den kan også være relevant på diplomuddannelser indenfor ernæring og sundhed samt på uddannelser, hvor der undervises i ernæring til forskellige målgrupper.

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Bog

i-bog

Pris pr. stk.

Pris pr. stk.

395,00 kr.

316,00 kr. ekskl. moms

+-

Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies. Læs mere om cookies