Lungefysioterapi – en grundbog er den første danske lærebog, som tager udgangspunkt i evidensbaseret praksis inden for lungefysioterapi. Der er især lagt vægt på forebyggelse af lungekomplikationer, patientinddragelse samt individuelt tilpasset brug af metoder og strategier.
Bogen er skrevet af læger og fysioterapeuter, og den er opbygget i to hoveddele – en teoretisk og en praktisk. Den teoretiske del beskriver lungernes anatomi og fysiologi, fysioterapeutiske undersøgelsesmetoder og behandlingsteknikker. Her kortlægges også særlige forhold i behandlingen af den medicinske patient, den kirurgiske patient, den intensive patient, den neurologiske patient og hos børn. Behandling ud fra en psykosomatisk synsvinkel beskrives også. Bogens praktiske del beskriver konkrete behandlingsforløb inden for de nævnte specialer.
Lungefysioterapi – en grundbog er særlig relevant for fysioterapistuderende, men kan med fordel bruges som opslagsbog af færdiguddannede fysioterapeuter og andre faggrupper, der behandler personer med respiratoriske problemer.
Fås som
Bog
i-bog
Pris pr. stk.
Pris pr. stk.
290,00 kr.
232,00 kr. ekskl. moms
+-
Pga. den hurtige udvikling på området foreligger der nu en ny 2. udgave af bogen Neurologi og neurorehabilitering. Denne udgave adskiller sig på flere måder fra 1. udgaven. Kapitlerne er reviderede, så de præsenterer nyeste viden og udviklingstendenser på området. Nye kapitler er føjet til, og det tværfaglige element er styrket ved inddragelse af sygeplejefaglige aspekter i flere kapitler.
Bogens primære målgruppe er dog stadig ergo- og fysioterapeutstuderende på bachelorniveau, samt ergo- og fysioterapeuter som arbejder med neurorehabilitering i hverdagen.
Bogens opbygning er som i 1. udgave delt op i en generel og en speciel del. Den generelle del (Del I) indeholder kapitler om neuroanatomi, neurofysiologi og neuropsykologi. I Del II gennemgås en række neurologiske sygdomme som fx cerebrovaskulære sygdomme, Parkinsons sygdom, Multipel sklerose og muskelsygdomme. Bogens Del III omhandler dels en overordnet beskrivelse af neurorehabilitering, hvor neurorehabiliteringens kerne, udvikling og anvendelse fremlægges på forskellig måde og diskuteres. Dels en mere specifik gennemgang af den tværfaglige neurorehabilitering indenfor de sygdomme, som er beskrevet i Del II.
I Del IV findes særlige kapitler vedrørende fysio- og ergoterapeutisk teori og metode. Der er både tale om gennemgang af bevægevidenskaber, aktivitetsvidenskab samt fysio- og ergoterapeutiske undersøgelser, interventioner og redskaber til evaluering.
Fås som
Bog
i-bog
Pris pr. stk.
Pris pr. stk.
590,00 kr.
472,00 kr. ekskl. moms
+-