Lungefysioterapi - en grundbog

Lungefysioterapi – en grundbog

er den første danske lærebog, som tager udgangspunkt i evidensbaseret praksis inden for lungefysioterapi. Der er især lagt vægt på forebyggelse af lungekomplikationer, patientinddragelse samt individuelt tilpasset brug af metoder og strategier.

Bogen er skrevet af læger og fysioterapeuter, og den er opbygget i to hoveddele – en teoretisk og en praktisk. Den teoretiske del beskriver lungernes anatomi og fysiologi, fysioterapeutiske undersøgelsesmetoder og behandlingsteknikker. Her kortlægges også særlige forhold i behandlingen af den medicinske patient, den kirurgiske patient, den intensive patient, den neurologiske patient og hos børn. Behandling ud fra en psykosomatisk synsvinkel beskrives også. Bogens praktiske del beskriver konkrete behandlingsforløb inden for de nævnte specialer. 

Lungefysioterapi – en grundbog

er særlig relevant for fysioterapistuderende, men kan med fordel bruges som opslagsbog af færdiguddannede fysioterapeuter og andre faggrupper, der behandler personer med respiratoriske problemer.

Lungefysioterapi - en grundbog

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788762809710
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
23. februar 2011
Sider:
223
Redaktør:
Karoline Baden Staffensen

ANMELDELSER

"Vi kan varmt anbefale bogen, som en praktisk brugsbog med masser af konkrete forslag til fysioterapeutisk indsats.[...]" "Bogen giver en god indføring i den fysioterapeutiske undersøgelse og behandling til personer med respiratoriske problemer. Et stort plus er, at den rummer både de intensive, neurologiske, medicinske og kirurgiske områder inden for fysioterapi. [...]"
Lene Gertsen Grønkjær og Elisabeth Bomholt Østergaard
Fysioterapauten12. juli 2011