Mad, mennesker og måltider

Samfundsvidenskabelige perspektiver

Mad og måltider har en lang række sociale og kulturelle betydninger i menneskers liv. Denne bog fortæller om måltiders rolle for vore sociale fællesskaber, fx i familien, om de normer og symboler, der knytter sig til mad og som forbinder den med vores identitet og om hvordan kroppens behov og funktioner håndteres i hverdagens rytmer. Den fortæller også om sammenstød mellem madkultur, sundhed og miljøhensyn, om rådgivning om sunde kostvaner og om hvad mad og måltider betyder for mennesker i institutioner som hospitaler, plejehjem, skoler og daginstitutioner til børn.

 

Mad, mennesker og måltider

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788762809291
Udgave:
2
Udgivelsesdato:
01. august 2012
Sider:
454
Redaktør:
Laura Norn Hammen

ANMELDELSER

"Det er en bog, som alle, der arbejder professionelt med ernæring, bør læse.[...]"‘Mad, mennesker og måltider’ fortæller på fremragende vis om de symbolske og kulturelle betydninger, der knytter sig til forskellige madvarer. Den beskriver også sammenstød mellem bl.a. sundhed og madkultur samt madens rolle i forhold til identitet. Den belyser vigtige emner som spiseforstyrrelser, sociale aspekter ved overvægt og den moderne sundhedsdyrkelse. Det gør den med udgangspunkt i den nyeste forskning på en måde, der er konkret og vedkommende for læseren. [...]Jeg håber, at bogen vil fremme mere menneskelige tilgange til kostvejledning i fremtidige generationer af ernærings- og sundhedsprofessionelle. Bogen får i hvert fald mine varmeste anbefalinger med på vejen."
Per Brændgaard
perbraendgaard.com11. september 2012
"Er der mælk i kakaomælken, hvad består et rigtigt måltid af og er udlændinge velkomne i danskernes rugbrødsfællesskab? Bag spørgsmålene gemmer der sig en række kulturelt, socialt og nationalt betingede forestillinger om mad, hvilket der skrives underholdende og oplysende om i nyudgaven af antologien MAD, MENNESKER OG MÅLTIDER[...]Antologien henvender sig bredt til studerende på forskellige uddannelser, hvor ernæring og sundhed er en del af læreplanen. Bogen fungerer dog også glimrende som lystlæsning for den madinteresserede, der leder efter et fagligt supplement til alle kogebøgerne[...]Antologien rummer rigtig mange interessante artikler, både om nyere forskning og klassiske kampzoner som skolemad, ammepolitik og spiseforstyrrelser."
Helel Eeg
Litteraturnu.dk24. september 2012
"En gedigen kulturhistorie om madens og måltidets betydning i et samfundsperspektiv. Bogen bygger på forskning, hvilket giver faglig substand"
Alma Lind Jensen
DBC - lektørudtalelse 04. oktober 2012
"Bogen er baseret på dansk og international samfundsvidenskabelig forskning og samler den nyeste viden på området.[...]Bogen henvender sig primært til studerende på professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed, men er også relevant på universiteter og på professionslederniveau og kan desuden læses af praktikere og alment interesserede inden for området."
Birgit Østergaard
Folkeskolen.dk18. januar 2013
"Boken er interessant og lettlest, med en fin blanding av vitenskapelige fakta og filosofisk tilnærming til emner og kapitler. Det er rikelig med referanser. Den burde brukes i helserelatert undervisning på høyere nivå, i tillegg som refleksjonsmateriale for andre i helserelaterte yrker."
M. H. Morken
Tidsskrift for Den norske Legeforening18. februar 2013