Immunologi

Denne lærebog i immunologi henvender sig til universitetsstuderende i biologiske discipliner, især lægestuderende, tand- og dyrlægestuderende, biokemikere og biologer. Første halvdel af bogen gennemgår den basale immunologi, herunder et stort afsnit om medfødt immunitet, medens anden halvdel beskriver klinisk immunologiske forhold såsom infektions-immunologi, allergi, autoimmune sygdomme, transplantation, transfusion, tumor-immunologi, blodtypeserologi og medfødte immun-deficiente tilstande. Bogen er rigt illustreret.

Immunologi

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

Ekstramaterialer

ISBN:
9788762809482
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
01. september 2011
Sider:
495
Redaktør:
Laura Norn Hammen

ANMELDELSER

"Forfatterne av Immunologi har sett behovet for en stramt komponert lærebok på dansk for leger, tannleger og veterinærer, men også andre yrkesgrupper, hvor man legger vekt på det vi vet om det humane immunsystemet." [...] "Boken er gjennomført og rikt illustrert med svært flotte og pedagogiske figurer som gjør at man får lyst til å lese videre."
J Olweus
Tidsskrift for Den norske legeforening09. februar 2012
"På trods af at immunologi er et kompliceret emne især på grund af detaljerigdommen i denne disciplin, er bogen med sine mange figurer samt strukturelle opbygning let at læse i forhold til andre tilgængelige immunologibøger. Forfatterne henvender sig primært til læger, tandlæger og dyrlæger. Det er min vurdering, at bogen vil være særdeles anvendelig til efter-/videreuddannelse af bioanalytikere. [...] Teksten suppleres af mange gode pædagogiske figurer/tegninger, der understøtter teksten og forståelsen af immunologien. [...] Alt i alt en dejlig immunologibog, som kan bidrage med en lettere adgang til immunologisk forståelse for såvel sundhedspersonale med en nylig opstået interesse for immunologi som for sundhedspersonale, der har behov for at opdatere deres immunologiske viden."
Tine Bjørn Jensen
DANSKE BIOANALYTIKERE08. marts 2012
"Overordnet set har forfatterne med denne bog haft held til at levere en bred indføring i det immunologiske fagområde, samtidigt med at en for forståelsen relevant detaljeringsgrad er bevaret. [...] Sammenfattende er der tale om en grundig og pædagogisk opbygget dansksproget basal lærebog i immunologi, som varmt kan abefales til studerende inden for det biomedicinke område, men også som basis- og/eller støttelitteratur til læger i postgraduate uddannelsesforløb samt ansatte inden for fagområder med snitflade til immunologi."
Professor Marianne Hokland
Ugeskrift for Læger25. juni 2012
"Hvis du er frisk på at prøve en bog, der ikke anbefales af kursusledelsen, men som er fuldt ud lige så god som - og måske endda endnu bedre end - Basic Immunology, kan Immunologi varmt anbefales. Ligeledes er bogen god til den studerende, som foretrækker at læse danske lærebøger, eller som bare ønsker en bog, der har flere detaljer om den kliniske immunologi."
SEMESTERBESKRIVELSER
Boganmelderne - Medicin03. marts 2014