Den motiverende samtale i teori og praksis

Den motiverende samtale i teori og praksis handler om faglig kommunikation. Om hvordan man i samtaler, metodisk og professionelt, kan motivere mennesker til forandring. Den motiverende samtale er en evidensbaseret og internationalt anerkendt metode, og bogen tager afsæt i nyeste forskning inden for området. Målet er at præsentere læseren for et teoretisk fundament og en række effektive værktøjer, som kan bruges i praksis.

Den motiverende samtale i teori og praksis

Fås som

  • Bog
  • i-bog

Fakta

ISBN:
9788762811539
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
21. marts 2013
Sider:
260
Redaktør:
Martin Toft

ANMELDELSER

"Bogen handler om faglig kommunikation i praksis. Om hvordan man metodisk og professionelt kan motivere mennesker til forandring. Den motiverende samtale er en evidensbaseret og internationalt anerkendt metode, og bogen tager afsæt i noget af det nyeste forskning inden for området."
Lone Marie Pedersen
Socialpædagogen01. maj 2013
"Jeg synes, at denne lærebog i den motiverende samtale er den bedste danske (og jeg har læst de andre, også de oversatte originalværker).Jeg synes, at Gregers Rosdahl i en skarptskåren disposition og et præcist og levende sprog får formuleret, Hvad MI drejer sig om: De vigtigste grundantagelser, tilgang, teknikker og nødvendige færdigheder bliver gennemgået på forbilledlig vis, krydret med nogle friske grafiske modeller og fremstillinger, tydeligt inspireret af forfatterens interesse for sprog, meningsdannelse, organisation og læring."
Anders Beich
Ugeskrift for Læger20. juni 2013
”Den motiverende samtale i teori og praksis' skal især roses for den pædagogiske indgang til emnet. Den formår at være både let læselig, logisk og letforståelig, uden at den bliver overfladisk. Strategier og teknikker er belyst med tilpas lange og troværdige eksempler, der på glimrende vis illustrerer, hvordan man kan gribe samtalen an. Der er hermed udkommet en anbefalelsesværdig bog til praktikere.”
Annette Søgaard Nielsen
Magsinet Rus03. september 2013
”Har du aldrig læst om den motiverende samtale, så læs denne bog. Den er frisk i sproget, har mange cases og den favner vidt. […] Bogen behandler de fire processer i den motiverende samtale, dokumentation af metoden og en række cases. Særligt kan de cases, der omhandler uvante motivationsopgaver, være af stor hjælp. Bogen tilbyder nye indfaldsvinkler til motivationsarbejdet, giver ideer til samtaler med patienter, man er kørt fast med, og hjælper behandler til at holde fast i formålet med samtalen.”
Michala Eich
Sygeplejersken03. september 2013