Fås som

Bog

Pris pr. stk.

249,00 kr.

199,20 kr. ekskl. moms

Stk.


I alt

249,00 kr.

199,20 kr. ekskl. moms

Stress og helbred

Årsager, helbredskonsekvenser og social ulighed

Kan man blive syg af stress? Det spørgsmål kan ikke besvares entydigt, og Naja Hulvej Rod beskriver i denne bog, hvad vi i dag ved om sammenhængen mellem stress og sygdom ud fra de videnskabelige undersøgelser, der har belyst problematikken. Det gør hun dels som følge af egne studier, dels på baggrund af den meget omfattende videnskabelige litteratur, der foreligger på området, og som hun har beskrevet i mere videnskabelige termer i en medicinsk doktordisputats "Stress and Health", som hun forsvarede ved Københavns Universitet i 2014.

Stress og helbred er en let tilgængelig gennemgang af stressens fysiologi og stress set i relation til hjerte-kar-sygdomme, diabetes, brystkræft, neurodegenerative sygdomme, immunsystemet og allergiske sygdomme. Desuden giver bogen et bud på en afgrænsning og definition af stressbegrebet, hvilket vil være relevant for alle, der skal forholde sig sagligt til stress i deres virke som enten praktiserende læger eller sundhedsprofessionelle generelt.

Stress og helbred

Fås som

  • Bog

Fakta

ISBN:
9788762815865
Udgave:
1
Udgivelsesdato:
12. april 2017
Sider:
152
Redaktør:
Laura Norn Hammen

ANMELDELSER

"... bogen [...] er absolut både læseværdig og en hjælp til dem, som ønsker at forholde sig sagligt til stress."

Jens Bydam

Sygeplejersken

15. maj 2017

"Bogen kan anbefales til alle, der vil være opdateret på relationen mellem stress og helbred."

Bo Netterstrøm

Ugeskrift for Læger

12. juli 2017

"På en lettfattelig måte presenterer forfatteren dagens forskningsbaserte kunnskap om stressets fysiologi, hvordan stress påvirker immunsystemet og betydningen for utvikling av sykdom. [...]

Boken har allmenn interesse, men er kanskje mest spennende for dem som forsker på samme tema, og for leger og annet helsepersonell som arbeider med å forebygge og behandle de sykdomsgruppene som omtales."

Læs hele anmeldelsen her.

Gunnar Tellnes

Tidsskriftet - Den Norske Legeforening

28. november 2017