• Print
Munksgaard fokuserer på udgivelser inden for det sundhedsfaglige område, og programmet omfatter fagbøger, lærebøger og undervisningsmaterialer til en bred vifte af sundhedsuddannelser.

Munksgaard udgiver fagbøger og undervisningsmaterialer inden for medicin, sygepleje, erhvervsuddannelser, ergo- og fysioterapi, ernæring og sundhed samt odontologi. Forfatterne er såvel danske som udenlandske forskere, undervisere og praktikere.

Forlaget blev grundlagt af Ejnar Munksgaard (1890-1948) helt tilbage i 1917. Hans ubestridte talent var at få dygtige forfattere og videnskabsfolk samlet omkring sig, og allerede i 1920´erne havde forlaget Munksgaard en unik position på det medicinske og videnskabelige udgivelsesområde.

Denne position bestrider Munksgaard den dag i dag, hvor forlagets udgivelser også omfatter et stort udgivelsesprogram inden for sygepleje, medicin, ergo- og fysioterapi, ernæring og sundhed, idræt, odontologi og alle social- og sundhedsuddannelserne.

Vores målsætning er at udvikle og udgive højt kvalificeret undervisningsmateriale til alle danske sundhedsuddannelser. Danske lærebøger og digitale materialer, som er med til at udvikle og fastholde et relevant dansk fagsprog og en didaktisk ansvarlig fagformidling i samspil med den internationale udvikling.

Alle materialer udvikles i tæt samarbejde med de faglige miljøer, og vores netværk omfatter både undervisere, studerende, forskere og praktikere, som alle er med til at sikre kvaliteten og relevansen af forlagets udgivelser.

Følg med på vores Facebook-side. Her får du gode tilbud på nye bøger, konkurrencer, gratis prøveabonnementer på digitale bøger og meget mere.

Klik her for at se Forlaget Munksgaard på Facebook

Ejnar Munksgaard

Ejnar Munksgaaard (1890-1948) var en af det tyvende århundredes betydeligste danske forlæggere og den eneste af internationalt format.

Han blev født i Viborg under beskedne kår og kom som fjortenårig i boghandlerlære. Efter seks år i Tyskland, Schweiz, Frankrig og Sverige vendte han i 1917 tilbage til Danmark, hvor han sammen med en kompagnon grundlagde forlaget Levin & Munksgaard, Åboulevarden 28 i København. Forlagets første udgivelse var en oversættelse til dansk af Voltaires Candide.

I 1925 flyttede boghandel og forlag til Nørregade 6 og blev hurtigt et samlingssted for studerende og undervisere på Universitetet. Ejnar Munksgaards ubestridte talent var at få dygtige forfattere og videnskabsfolk samlet omkring sig, og allerede i 1920´erne skabte forlaget den unikke position på det videnskabelige udgivelsesområde, det har i dag. Den medicinske litteratur var allerede tidligt et speciale, og forlaget blev især kendt som en dynamisk og internationalt orienteret udgiver af især medicinske disputatser trykt på hovedsprogene, internationale videnskabelige tidsskrifter og – som et andet særligt speciale – håndskrifter i fornemme faksimileudgaver.

1938 skiftede firmaet navn til Ejnar Munksgaard international Boghandel og Forlag, og da Ejnar Munksgaard ti år senere døde, var han Nordens største videnskabelige forlægger.

I 1964 blev forlaget købt af Blackwell i Oxford, der udbyggede udgivelsen af internationale videnskabelige udgivelser og gjorde forlaget til et ledende forlag for skolebøger i Danmark.

I 2001 købte Gyldendal den dansksprogede del af Munksgaards sundhedsfaglige udgivelser, og i 2002 slog man alle Gyldendals udgivelser til undervisning på højere niveau sammen i Gyldendal Akademisk A/S.

I 2013 blev Gyldendal Akademisk A/S opløst og Munksgaard lagt ind under Gyldendal Uddannelse, der i dag udgiver bøger til grundskolen, gymnasieskolen og til videregående uddannelser. Munksgaard arbejder selvstændigt som en uafhængig redaktion, der udgiver sundhedsfaglige læremidler under navnet Munksgaard.

Ejnar Munksgaard

Ejnar Munksgaard

Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.