• Print

Håbets teknologi

Lene Koch, Klaus Lindgaard Høyer (red.)
Redaktører: Lene Koch, Klaus Lindgaard Høyer
Forfattere: ,,,,,,,,,

ISBN: 9788762807747 (e-bog (pdf-format))
Udgivelsesår: 2007
Udgave: 1
Sider: 288

Håbets teknologi belyser stamcelleforskningen fra et tværfagligt, samfundsvidenskabeligt perspektiv og undersøger denne teknologis introduktion og etablering i Danmark.
Stamcelleteknologi anskues i bogen som et socialt fænomen, der bygger på og samtidig forandrer de sociale rammer og relationer, den udfolder sig i. Der knyttes store håb til denne forskning, selv om de kliniske resultater ligger årtier forude, og for at kunne mobilisere støtte til at gennemføre forskningen, er det centralt, at der skabes forhåbninger - der er med andre ord brug for sociale aktiviteter, som producerer håb. Håbets teknologi har derfor en dobbelt betydning: stamcelleteknologi er håbenes teknologi, men teknologiens realisering forudsætter social produktion af håb. Det er den samfundsvidenskabelige udforskning af denne dobbelthed, der er bogens fokus.

Lene Koch

F. 1947. Historiker og professor ved Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet, og har været en af de danske pionerer i studiet af de samfundsmæssige betingelser for og brug af ny medicinsk teknologi. Hun har ledet og deltaget i en række nationalt og internationalt finansierede forskningsprojekter om moderne medicinsk teknologi. Hendes forskning har beskæftiget sig med en række temaer inden for gen- og forplantningsteknologiens nyere historie. Hun er forfatter til en række bøger, herunder disputatsen Racehygiejne i Danmark og Tvangssterilisation i Danmark (Gyldendal 1996 og 2000), lærebøger, bogkapitler og artikler i bl.a. European Journal of Human Genetics, Bulletin of Cancer, Social Science and Medicine og Science in Context.

Klaus Høyer

F. 1972. Adjunkt ved Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet, og har sin baggrund i antropologi, afrikaområdestudier og medicinsk etik. Han var i 2003 Marie Curie Fellow ved The Science and Technology Studies Unit (SATSU) ved University of York. Han har publiceret i en række internationale tidsskrifter, bl.a. Anthropology Today, New Genetics and Society, Science Studies, Scandinavian Journal of Public Health, Archieves of Internal Medicine, Medical Anthropology og Social Science and Medicine. Har derudover bidraget med kapitler til bøger på Blackwell, Nordic Academic Press og Routledge.

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.