• Print

Farmakologi

Inge Olsen
Redaktører:
Forfattere: ,,

ISBN: 9788762806580 (Bog)
Udgivelsesår: 2007
Udgave: 3
Sider: 336
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder

Farmakologi er en pædagogisk og letforståelig lærebog i farmakologi, der samtidig kan fungere som opslagsbog.

Bogens opbygning

Bogen består af tre dele:
•    Første del omfatter den almene farmakologi generelle farmakokinetiske og –dynamiske forhold, som gælder for alle lægemidler. Her gennemgås lægemidlets skæbne i organismen, dets virkningsmekaniske, lægemiddelformer, doseringsprincipper mm.
•    Anden del omfatter den specielle farmakologi, hvor de enkelte lægemidlers virkningsmekanisme, virkninger, bivirkninger mv. gennemgås.
•    Tredje del beskriver enkelte lægemiddelforgiftninger, behandling og forholdsregler i den forbindelse.

Målgruppe

Bogen henvender sig primært til sygeplejestuderende, men andet sundhedspersonale som fx farmakonomelever, jordemoderstuderende og radiografstuderende kan også få stort udbytte af den. Desuden kan bogen anvendes som en nyttig opslagsbog i det kliniske arbejde.

Inge Olsen

Uddannet farmaceut og har undervist og skrevet fagbøger gennem mange år.

Cases online er en samling af cases til de natur- og sundhedsvidenskabelige fag.

Gå til Cases Online

Bagsidetekst
Farmakologi beskriver i overskuelig form den almene farmakologi med de generelle farmakokinetiske og dynamiske forhold, som gælder for alle lægemidler. I den specielle farmakologi beskrives de enkelte lægemidler, deres virkninger og bivirkninger. Tredje udgave indeholder bl.a. nye afsnit om lægemidler, der anvendes ved ønske om rygeophør og lægemidler ved impotens. I afsnit af Birgitte Bjeld og Sonja Bek behandles sygeplejersker og andet sundhedspersonales opgaver, ansvar og kompetence i forbindelse med medicingivning. Der er lagt vægt på kvalitetssikring af medicinhåndtering og dermed det patientsikkerhedsmæssige perspektiv i afsnit om Elektronisk Patientmedicinering (EPM), fejlmedicinering, utilsigtede hændelser og den tilhørende rapporteringspligt, den personlige elektroniske medicinprofil (PEM) samt dosisdispensering. I forbindelse med tredje udgave udgives en selvstændig opgavesamling, Medicinregning. Med ønsket om at nedsætte og helst forhindre de medicineringsfejl, der skyldes fejludregninger, har Inge Olsen, Birgitte Bjeld og Sonja Bek udarbejdet en række opgaver, som giver studerende mulighed for at øve sig i medicinregning. Farmakologi henvender sig primært til sygeplejestuderende, men kan også anvendes af andet sundhedspersonale som fx farmakonomelever og jordemoder- og radiografstuderende. Desuden kan bogen anvendes som en nyttig opslagsbog i det kliniske arbejde. Inge Olsen er uddannet farmaceut og har undervist og skrevet fagbøger gennem mange år.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.