• Print

Biokemi og genetik

,

ISBN: 9788717044418 (Bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 6
Sider: 416
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder

Biokemi og genetik er en lærebog, der er rettet mod sygeplejerskeuddannelsen. Bogens indhold og niveau gør den også anvendelig på andre mellemlange videregående uddannelser. De emner, der behandles i bogen, er valgt ud fra forfatternes erfaring fra mange års undervisning i sygeplejerskeuddannelsen.

Bogen er læsevenlig og forsynet med mange figurer, der gør det muligt at indlære faget ved en større eller mindre grad af selvstudium. I starten af bogen findes afsnit, der er en kort indføring i elementære kemiske begreber, så studerende med ringe forkundskaber i kemi kan få de kundskaber, der er nødvendige for at forstå biokemi og genetik. Bogen kan derfor læses uden særlige forudsætninger i biokemi og genetik.

De enkelte kapitler er opbygget med en basal del, hvor der gives en generel indføring i og overblik over emnerne. Derudover findes der tekstbokse, dels med klinisk relevans og eksempler, dels med en udvidet del, der kan læses af de specielt interesserede læsere, der har lyst til at gå lidt dybere i emnet.

Biokemien er integreret med fysiologi og giver en uddybning og bredere indsigt i fysiologiske begreber. Desuden omtales en del blodprøver, lægemidler og sygelige tilstande, så bogen understøtter sygdomslære. Genetikken giver et overblik over genetiske begreber og et indblik i forskellige sygelige tilstande, der er genetisk betingede. Niveau og omfang af genetikken er tilpasset den begrænsede vægt, faget har i sygeplejerskeuddannelsen.

Bogen er sjette udgave af den oprindelige bog Biokemi. Som noget nyt er der i sjette udgave et kapitel, der omhandler klinisk kemi, relateret til blodprøver, og der gives flere eksempler på blodprøvesvar i et særskilt appendiks bagest i bogen. Ligeledes er de længste og mest dybdegående tekstbokse samlet i et appendiks for sig. Der er foretaget mindre justeringer og opdateringer i hele bogen. I kapitlet Stofskiftet er der foretaget mere gennemgribende ændringer. Et nyt tiltag i bogen er talrige kliniske tekstbokse, hvor emnerne relateres til eksempler fra klinisk praksis.

Sygeplejersken

12-12-2016 Peter Errboe Jensen

"Det er tydeligt, at den er skrevet af forfattere, som igennem deres erfaringer som undervisere af sygeplejestuderende dels ved, hvad der er relevant indhold, og dels ved, hvordan stoffet kan præsenteres så det fremmer læring (bogen er pædagogisk opbygget). En bog, mange sygeplejestuderende og sikkert også sygeplejersker vil finde anvendelig"

Her kan du downloade bogens figurer i PowerPoint

Download figurer til kapitel 1 her

Download figurer til kapitel 2 her

Download figurer til kapitel 4 her

Download figurer til kapitel 5 her

Download figurer til kapitel 6 her

Download figurer til kapitel 7 her

Download figurer til kapitel 8 her

Download figurer til kapitel 9 her

Download figurer til kapitel 10 her

Download figurer til kapitel 11 her

Download figurer til kapitel 12 her

Download figurer til kapitel 13 her

Download figurer til kapitel 14 her

Download figurer til kapitel 15 her

Download figurer til kapitel 16 her

Download figurer til kapitel 17 her

Download figurer til kapitel 18 her

Download figurer til kapitel 19 her

Download figurer til kapitel 20 her

Download figurer til kapitel 21 her

Download figurer til kapitel 22 her

Download figurer til kapitel 24 her
 

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.