• Print

Basisbog i psykiatri

Henrik Day Poulsen (Red.)
Redaktører: Henrik Day Poulsen
Forfattere: ,,,,,,,,,

ISBN: 9788762809833 (Bog)
Udgivelsesår: 2010
Udgave: 1
Sider: 362
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder

I Basisbog i psykiatri beskriver førende danske psykiatere det psykiatriske område, symptomer og diagnoser, samt behandlingsprincipper.

Bogens opbygning

Bogen indeholder en grundig gennemgang af de mest almindelige psykiatriske sygdomme:•    skizofreni
•    affektive sygdomme
•    bipolar affektiv sindslidelse
•    angstrelaterede sygdomme
•    spiseforstyrrelser
•    personlighedsforstyrrelser
•    ADHD hos voksne
•    Demens

Desuden er der et kapitel om misbrug af alkohol og euforiserende stoffer, samt om retspsykiatri.
For at gøre indholdet levende og relevant, er teksten suppleret med realistiske sygdomsbeskrivelser.

Målgruppe

Bogen henvender sig primært til studerende på de sundhedsfaglige uddannelser. Alle, der ønsker indsigt i det psykiatriske område, vil dog have glæde af at læse denne bog.

Henrik Day Poulsen

Født 1965. Overlæge ved Psykiatrisk Center København og har desuden egen privat speciallægepraksis i København. Læge siden 1993 og har i 2000 erhvervet ph.d.-grad med en afhandling om anvendelse af tvang i psykiatrien. Var fra 2000-2004 ansat i Justitsministeriets Retspsykiatriske Klinik og foretog her mentalundersøgelser af kriminelle psykisk syge. Fra 2004-2005 redaktør for Ugeskrift for Læger. Var fra 2005-2009 ansat i medicinsk afdeling i medicinalfirmaet Bristol-Myers Sqiubb. Har skrevet lærebøger om anvendelse af tvang i psykiatrien og udgivet flere mere populære bøger om psykopati, fanatisme, magt mellem mennesker, kvinder der lever med farlige ægtefæller og selvoptaget adfærd hos børn og unge. Henrik Day Poulsen er en ofte anvendt foredragsholder og også kendt fra medierne, hvor han ofte anvendes som psykiatrisk ekspert.

Sygeplejersken

13-10-2011 Sonja Bech

"[...] Bogen giver et godt overblik over det psykiatriske speciale og samtidig et indtryk af kompleksiteten i det. [...] Bogen er specifikt tiltænkt sygeplejestuderende, men også studerende inden for andre sundhedsfaglige uddannelser vil have gavn af den. Det er en glimrende opslagsbog, hvis man vil vide noget om en bestemt sygdomskategori, og vælger man at læse den fra a til z, får man en fyldestgørende beskrivelse af den psykiatriske speciale, som det kommer til udtryk i behandlingspsykiatrien anno 2011. For de sygeplejestuderende er bogen nødvendig, [...] Bogen rummer mange aspekter af specialet og bidrager med såvel en biologisk tilgang som en psykologisk og social forståelse af de forskellige fænomener."

Bagsidetekst
I Basisbog i psykiatri, beskriver førende danske psykiatere, det psykiatriske område, symptomer og diagnoser, samt behandlingsprincipper, efterfulgt at en grundig gennemgang af de mest almindelige psykiatriske sygdomme. Herunder skizofreni, affektive sygdomme, bipolar affektiv sindslidelse, angstrelaterede sygdomme, spiseforstyrrelser, personlighedsforstyrrelser, ADHD hos voksne og demens. Desuden er der et kapitel om misbrug af alkohol og euforiserende stoffer, samt om retspsykiatri. For at gøre indholdet levende og relevant, er teksten suppleret med realistiske sygdomsbeskrivelser. Bogen bygger videre på de gode erfaringer fra Psykiatri - en grundbog, og henvender sig primært til studerende på de sundhedsfaglige uddannelser. Alle der ønsker indsigt i det psykiatriske område, vil dog have glæde af at læse denne bog.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.