• Print

Basal sygdomslære

Søren Guldager
Redaktører:
Forfattere:

ISBN: 9788762812154 (Bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 2
Sider: 188
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Hvad sker der i menneskekroppen, når man bliver syg?

Bogens indhold

Denne bog beskriver de grundlæggende sygdomsprocesser, der er fælles for alle sygdomme. I et letlæst sprog beskriver bogen emner som:

  • cellekrise
  • degeneration og nekrose
  • inflammation og heling
  • forstyrrelse af væskebalancen
  • forstyrrelser i blodcirkulationen
  • tumorer

Bogen giver et godt fundament for videre arbejde med patofysiologien.

Hvem henvender bogen sig til?

Basal sygdomslære er skrevet som alternativ til større lærebøger om samme emne.

Målgruppen er især studerende ved de sundhedsfaglige professionsuddannelser og sundhedsprofessionelle, der ønsker at skabe sig et hurtigt overblik over emnet. Andre sundhedsfaglige studerende, fx social- og sundhedsassistenter, vil også have glæde af bogen.

Om basal-serien

Basal-serien er en række introducerende bøger, som beskriver centrale sundhedsfaglige temaer eller emner. Her er fokus at give en lettilgængelig indføring i emnet, som giver basisviden og overblik, og målet er, at give læseren de nødvendige forudsætninger for videre arbejde med de enkelte emner.

Bøgerne er kendetegnet ved brug af oversigtstabeller, figurer, huskeregler, definitioner og eksempler fra den sundhedsfaglige verden. Alle kapitler afsluttes med opsummerende hovedpointer og forslag til videre læsning.

Fodterapeuten - april 2003

 

"Det er en bog der kunne være nyttig i uddannelsen, men også rigtig god til at få genopfrisket tidligere viden. Selve viden om sygdomsprocesserne er pga. forskning med mange nye facetter omkring patogenese, dette er bogen her et absolut bevis for. Min absolutte anbefaling."

Bagsidetekst
Hvad sker der i menneskekroppen, når man bliver syg? Basal sygdomslære beskriver i et letlæst sprog de grundlæggende sygdomsprocesser, der er fælles for alle sygdomme. Bogen giver læseren den basale viden og forståelse for de grundlæggende sygdomsprocesser i kroppen og skaber fundamentet for videre arbejde med patofysiologien. Mere konkret giver bogen en definition af patofysiologien og det naturvidenskabelige sundhedsbegreb og behandler emner som cellekrise, degeneration og nekrose, inflammation og heling, forstyrrelse af væskebalancen, forstyrrelser i blodcirkulationen og tumorer. Basal sygdomslære er skrevet som alternativ til større lærebøger om samme emne. Målgruppen er især studerende ved de sundhedsfaglige professionsuddannelser og sundhedsprofessionelle, der ønsker at skabe sig et hurtigt overblik over emnet. Andre sundhedsfaglige studerende, fx social- og sundhedsassistenter, vil også have glæde af bogen. BASAL-SERIEN er en række introducerende bøger om sundhedsfaglige emner, skrevet i en lettilgængelig stil, som giver læseren gode forudsætninger for mere specialiseret arbejde. Bøgerne er kendetegnet ved oversigtstabeller, figurer, huskeregler, definitioner og konkrete eksempler fra den sundhedsfaglige verden. Alle kapitler afsluttes med hovedpointer og forslag til videre læsning.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.