• Print

Basal nyrefysiologi

,,,

ISBN: 9788762806030 (Bog)
ISBN: 9788762814035 (i-bog)
Udgivelsesår: 2009
Udgave: 2
Sider: 288
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Basal nyrefysiologi repræsenterer en kvantitativ tilgang til nyrefysiologien ud fra en dansk synsvinkel, og som undervisningen praktiseres på uddannelsesstederne.

Målgruppe

Bogen har primært medicinstuderende som målgruppe, men henvender sig også til læger og andre faggrupper.

2. udgave er opdateret med den nyeste viden indenfor området og yderligere målrettet undervisningen. Nuværende illustrationer er forbedrede og flere illustrationer er kommet til, ligesom stikordsregisteret er udvidet.

SEMESTERBESKRIVELSER

03-03-2014 Boganmelderne - Medicin

"Bogen er forklarende og pædagogisk skrevet og er derfor god til førstegangslæsning. Man kan vælge udelukkende at læse efter denne bog, da den er fuldt ud pensumdækkende."

Bagsidetekst
Basal nyrefysiologi repræsenterer nyrefysiologien ud fra en dansk synsvinkel, og sådan som undervisningen praktiseres på uddannelsesstederne. Bogen har primært medicinstuderende som målgruppe, men henvender sig også til læger og andre faggrupper. Denne 2. udgave er opdateret med den nyeste viden inden for området og er yderligere målrettet undervisningen. Illustrationerne er forbedrede og fl ere illustrationer er kommet til, ligesom stikordsregisteret er udvidet. En række væsentlige nyrefysiologiske emner behandles: • Organniveau: Nyrens generelle transportprocesser, hydro- og hæmodynamik, proksimal og distal stoftransport, den specifi kke renale behandling af elektrolytter, nonelektrolytter og en række markørstoffer, koncentreringsmekanismen, nyrens rolle i syre-base balancen og metoder til vurdering af nyrefunktionen. • Postrenalt: De fraførende urinveje. • Samspillet mellem nyren og organismen: Ødemer, diuretika, den overordnede kontrol af vand- og saltbalancen. • Patofysiologiske aspekter: Akut og kronisk nyreinsuffi ciens, syre-base forstyrrelser og osmotisk diurese. Teksten er rig på illustrationer og hvert kapitel afsluttes med en resuméboks.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.