• Print

Basal medicinregning

ISBN: 9788762812185 (Bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 161
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Hvor mange tabletter af et lægemiddel skal patienten have?

Basal medicinregning beskriver i et letlæst sprog grundlæggende regnefærdigheder og matematiske begreber og gennemgår alle de regnemetoder, som er nødvendige i forhold til medicinregning. Her får man et godt grundlag for videre arbejde med medicinregningsopgaver og farmakologi.

Bogens opbygning

Bogen består af fire dele:

  • Regnefærdigheder
  • Regnemetoder
  • Regneopgaver
  • Regnetest

Bogen forklarer sammenhængen mellem formler og opgaveløsninger og lægger vægt på at tydeliggøre de forskellige formlers anvendelsesmuligheder, såvel med forklarende tekst som med regneeksempler.

Hvem henvender bogen sig til?

Basal medicinregning er skrevet som supplement til større lærebøger om samme emne. Målgruppen er især studerende ved de sundhedsfaglige professionsuddannelser og sundhedsprofessionelle, der ønsker at skabe sig et hurtigt overblik over emnet. Andre sundhedsfaglige studerende, fx social- og sundhedsassistenter, vil også have glæde af bogen.

Om basal-serien

Basal-serien er en række introducerende bøger, som beskriver centrale sundhedsfaglige temaer eller emner. Her er fokus at give en lettilgængelig indføring i emnet som giver basisviden og overblik, og målet er, at give læseren de nødvendige forudsætninger for videre arbejde med de enkelte emner. Bøgerne er kendetegnet ved brug af oversigtstabeller, figurer, huskeregler, definitioner og eksempler fra den sundhedsfaglige verden.

Sygeplejersken

14-11-2014 Conny Madsen

"Regneeksemplerne er velvalgte, og det virker som om, forfatteren har brugt metoden LOVPORT i udarbejdelsen af disse.
[...]Bogen vurderes som et godt supplement til allerede eksisterende materialer inden for medicinregning samt som opslagsbog."

Bagsidetekst
Hvor mange tabletter af et lægemiddel skal patienten have? Basal medicinregning beskriver i et letlæst sprog grundlæggende regnefærdigheder og matematiske begreber og gennemgår alle de regnemetoder, som er nødvendige i forhold til medicinregning. Her får man et godt grundlag for videre arbejde med medicinregningsopgaver og farmakologi. Mere konkret består bogen af fire dele med henholdsvis regnefærdigheder, regnemetoder og regneopgaver samt et afsluttende kapitel med regnetest. Bogen forklarer sammenhængen mellem formler og opgaveløsninger og lægger vægt på at tydeliggøre de forskellige formlers anvendelsesmuligheder, såvel med forklarende tekst som med regneeksempler. Basal medicinregning er skrevet som supplement til større lærebøger om samme emne. Målgruppen er især studerende ved de sundhedsfaglige professionsuddannelser og sundhedsprofessionelle, der ønsker at skabe sig et hurtigt overblik over emnet. Andre sundhedsfaglige studerende, fx social- og sundhedsassistenter, vil også have glæde af bogen. BASAL-SERIEN er en række introducerende bøger om sundhedsfaglige emner, skrevet i en lettilgængelig stil, som giver læseren gode forudsætninger for mere specialiseret arbejde. Bøgerne er kendetegnet ved oversigtstabeller, figurer, huskeregler, definitioner og konkrete eksempler fra den sundhedsfaglige verden.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.