• Print

Små og store forandringer

Danskernes værdier siden 1981

Peter Gundelach (red.)
Redaktører: Peter Gundelach
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788741253961 (Bog)
Udgivelsesår: 2011
Udgave: 1
Sider: 320
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

I denne bog undersøger en række forskere forskellige områder af det danske samfund og tager pulsen på udviklingen i danskernes værdier de seneste tre årtier.
Der sættes fokus på så forskellige områder som familie, arbejdsmarked, tillid til institutioner, politisk ståsted, religion, forholdet mellem land og by, miljø samt værdier blandt udlandsdanskere.

Vigtigste pointer:

De seneste ca. ti år har værdier og værdikamp været på dagsordenen i dansk politik og i offentligheden. Men spørgsmålet er, om danskernes værdier faktisk har ændret sig som følge af den øgede opmærksomhed, eller om de er, hvad de altid har været.

Hvad får du ud af at læse bogen:

Bogen giver en enestående indsigt i det mentale Danmark de seneste 30 år.

Målgruppe:

Studerende ved Sociologi og andre samfundsvidenskabelige uddannelser, samt alle med interesse for samfund og samfundsudvikling.
Peter Gundelach
Peter Gundelach er professor ved Sociologisk Institut, Københavns Universitet.

DBC - Lektørudtalelse

17-03-2011 Sune Hundebøll

"[...] Et grundigt værk om danskernes værdier og deres udvikling. Bogen både bekræfter og afkræfter eksisterende forestillinger. [...]"

Bagsidetekst
Værdier og værdikamp har været på dagsordenen i den danske debat og i dansk politik de sidste ti år. Men har den øgede opmærksomhed ændret danskernes værdier? Eller er de, som de altid har været? I denne bog undersøger forfatterne forskellige aspekter af det danske samfund og tager pulsen på udviklingen i danskernes værdier. Der sættes fokus på så forskellige områder som familie, arbejdsmarked, tillid til institutioner, politisk ståsted, religion, forholdet mellem land og by, miljø og udlandsdanskeres værdier. Små og store forandringer er skrevet af førende forskere inden for de forskellige emner. Bogen giver en enestående indsigt i den danske mentalitet, dens forandring og stabilitet i de seneste 30 år.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.