• Print

Sundheds- og sygeplejefag

Lissi Hansen (red.)
Redaktører: Lissi Hansen
Forfattere: ,,,,,

ISBN: 9788762806870 (Bog)
Udgivelsesår: 2007
Udgave: 2
Sider: 480
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Sundheds- og sygeplejefag indgår i Munksgaards serie af lærebøger til social- og sundhedsuddannelsen, trin 2.

Indholdet i bogen dækker målene for sundheds- og sygeplejefaget, undtaget det psykiatriske område. Bogen skal ses i sammenhæng med de øvrige bøger i serien, da det i de fleste sygeplejehandlinger er nødvendigt at trække på viden fra flere fagområder. Sygeplejehandlingerne i bogen ligger inden for social- og sundhedsassistentens generelle kompetence, men den enkelte må selv orientere sig om mere præcise funktionsbeskrivelser på praktiksted eller arbejdsplads.

Bogens opbygning

Bogen er delt op tre dele

  • Første del indeholder kapitler med basale begreber om bl.a.  sundhed, sygepleje og omsorg
  • Anden del indeholder kapitler om specifikke områder som personlig hygiejne, bevægelse, væskebalance, fordøjelse m.m . Inden for hvert område beskrives såvel forebyggelse som plejehandlinger.
  • Tredje del indeholder afsnit om pleje i primær og sekundær sektor, pleje til ældre, medicngivning m.m. I hvert kapitel indgår  forslag til øvelser, refleksionsspørgsmål samt henvisninger til yderligere videnssøgning om emnet.

Denne 2. udgave af bogen er ført ajour, bl.a. som følge af kommunalreformen, hvilket betyder at helt nye kapiter er kommet til, det drejer sig om kapitlerne: sygeplejefaglige opgaver i den primære sundhedstjeneste og sygepleje til ældre. Alle de øvrige kapitler er revideret.

Lissi Hansen

Lissi Hansen er uddannet sygeplejerske (1984) og har primært klinisk erfaring fra medicinske sygehusafdelinger. Lissi Hansen har diplomuddannelse i pædagogik (1994) og master i pædagogisk udviklingsarbejde (2006).

Lissi Hansen var i 1991-2007 ansat på Sosu-Næstved, hvor hun dels underviste og dels var uddannelses- og erhvervsvejleder. Hun har desuden fungeret som forlagskonsulent siden 1994 og har været redaktør og forfatter af flere af Munksgaard Danmarks bøger til social- og sundhedsassistentuddannelsen. Er nu ansat på Munksgaard Danmark som forlagsredaktør.

Bagsidetekst
Sundheds- og sygeplejefag er en lærebog i Munksgaard Danmarks serie af lærebøger for social- og sundhedsassistenter. Indholdet i denne bog dækker målene for sundheds- og sygeplejefaget dog med undtagelse af det psykiatriske område. Bogen skal ses i sammenhæng med de øvrige bøger i serien, da det i de fleste sygeplejehandlinger er nødvendigt at trække på viden fra flere fagområder. Bogen er delt i tre dele. Første del indeholder kapitler, som dækker grundlæggende begreber og områder af væsentlig karakter for faget. Anden del indeholder kapitler om specifikke områder primært opdelt efter hverdagens aktiviteter, hvor både forebyggelse og pleje er beskrevet. Tredje del indeholder kapitler til særlige grupper af patienter. I bogen er der forslag til opgaver, refleksionsøvelser samt henvisninger til hvor der kan søges mere viden om emnet.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.