• Print

Gamles sociale liv

ISBN: 9788762814745 (Bog)
Udgivelsesår: 2015
Udgave: 1
Sider: 144
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Hvordan kan plejepersonalet imødegå den sociale død, der kan ramme meget gamle mennesker i Danmark? Det giver denne bog noget af svaret på.

I de sidste år af deres liv oplever mange gamle mennesker, hvordan deres krop kommer i vejen, når de vil tage del i verden omkring dem. Kroppen isolerer dem i deres hjem, og den isolerer dem fra sociale fællesskaber.

Bogen Gamles sociale liv sætter ansigter på den vigtige historie om ensomhed og social død, som de gamle mennesker er forhindret i selv at fortælle. Historierne i denne bog er resultatet af en dialog mellem de gamle og bogens forfatter, Jens Kofod.

Bogen kan dels anvendes som debatbog og dels som lærebog, idet den også rummer gode opgaver, der kan sætte gang i det konkrete arbejde med at imødegå den sociale død blandt gamle.

Hør Jens Kofod i P1 Morgen

I denne udsendelse i P1 Morgen fortæller Jens Kofod om, hvordan plejepersonalet kan hjælpe plejehjemsbeboere med at opretholde et socialt liv.

Hør udsendelsen

Interview med Jens Kofod på dr.dk

"Det gælder om at få de ældres livshistorie i spil - det er kernen i vores pleje."

Læs mere på dr.dk

Fem gode råd til pårørende

På kristeligt-dagblad.dk kan du læse Jens Kofods fem gode råd til pårørende, når ældre skal på plejehjem.

Læs de fem gode råd her

Sygeplejersken

20-04-2015 Jette Bagh

"Imperativ: Sæt bogen på dagsordenen til næste personalemøde og prøv de konkrete opgaver af, som bogen næsten slutter med. Nu.[...] Bogen bringer forslag til yderligere læsning, den har meget smukke fotografier af de gamle, deres boliger og minder. Man kan lære meget af de gamle i denne bog. Deres deltagelse i et forskningsprojekt har ikke været forgæves."

Danske Kommuner

26-03-2015 Tom Ekeroth

"Den bygger på en ph.d.-afhandling, og forfatteren Jens Kofod har skrevet en ærlig, redelig og brugbar bog. [...] det er også en bog, der giver idéer og inspiration til plejepersonalet om, hvordan man kan undgå, at det sociale liv dør (for) hurtigt. Hvordan man gør det smertelige lidt mindre smerteligt. [...] Alligevel er bogen først og fremmest præget af en positiv tilgang til en social pleje, som imødegår de gamles langsomme sociale død. Og bogens vedkommende historier er godt suppleret med fine fotografier."

DBC lektørudtalelse

23-03-2015 Jytte Bræmer

"Det er lykkedes forfatteren at bearbejde sin ph.d. i en form, så resultaterne bliver formidlet til dem, der er tættest på de ældre. Et godt eksempel på, hvordan forskningsbaseret viden når helt ud, hvor den giver mening. Den bliver samtidig meget rørende og personlig, da fokuspersonerne er gengivet med navn, portrætter og billeder fra hjemmene. Opbygningen er velegnet til undervisning for plejepersonalet; teksten igennem er pointer opsummeret, efterfulgt af konkrete anbefalinger til at afhjælpe situationen. [...] alle der beskæftiger sig med ældre kan have glæde af bogen. Vækker også til eftertanke for pårørende."

Bagsidetekst
Denne bog handler om, hvordan seks gamle menneskers sociale liv langsomt dør ud. Bogen giver personalet i ældreplejen ideer til en social pleje, som imødegår de gamles langsomme sociale død. Med undervisningsopgaver og konkrete anvisninger rummer bogen ideer til, hvordan den sociale pleje kan udbygges og derved hindre, at de gamles sociale liv dør ud. Bogen er oplagt som undervisningsbog på både social- og sundhedsuddannelsen og sygeplejeuddannelserne. Men alle med relationer til eller et ansvar for vore gamle medborgere, kan have glæde af den.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.