• Print

Humanistisk palliation

Teori, metode, etik og praksis

Karen Marie Dalgaard og Michael Hviid Jacobsen (red.)
Redaktører: Karen Marie Dalgaard, Michael Hviid Jacobsen
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788741254500 (Bog)
Udgivelsesår: 2011
Udgave: 1
Sider: 445
Bestil vurderingseksemplar

Den gode død

Bogens intention

Bogen er tænkt som en introduktion til den del af palliative felt, der er optaget af at forstå de sociale, kulturelle, social-psykologiske, psykologiske og mere åndelige aspekter af omsorg og pleje af syge og døende i vores samfund.

Bogens opbygning

Alle kapitler er tænkt som introduktioner til diskussioner om, hvordan man kan skabe forudsætningerne for en værdig død i det danske samfund. Bogen kan læses i sin helhed, men de enkelte kapitler kan også læses hver for sig.

Målgruppe

Bogen henvender sig til sygeplejersker, socialrådgivere, læger, præster, psykologer og andre faggrupper, som arbejder inden for det palliative felt, men bogen er skrevet, så den kan læses af alle, der har interesse i feltet.

Karen Marie Dalgaard

Karen Marie Dalgaard er sygeplejerske og sygeplejeforsker ved Center for Lindrende Behandling i Aalborg.

Michael Hviid Jacobsen

Michael Hviid Jacobsen er professor i sociologi ved Aalborg Universitet. Begge har i en årrække beskæftiget sig indgående med døden i en dansk kontekst og som forfattere, forskere og undervisere bidraget til at sætte fokus på det forhold, at døden er en del af livet og overgår os alle før eller siden.

Af Karen Marie Dalgaard og Michael Hviid Jacobsen

Sygeplejersken

16-02-2012 Lena Poulsen

"'Humanistisk Palliation' er en antologi, der på en spændende måde indfanger en vifte af temaer inden for dødens domæne. Bogen henvender sig til professionelle og studerende inden for det sundhedsfaglige og sociale område. Den kaster lys over og skaber en vis form for faglig ballast og fællesskab bag det palliative felt. Der er ikke tale om pallitativ medicin, hvor fokus i udgangspunktet er på klinisk praksis eller medicinske problemstillinger. Der er derimod et markant fokus på sociale, psykologiske, eksistentielle, følelsesmæssige og spirituelle forhold ved alderdom, aldring og døden. [...] Alle kapitler er tænkt som introduktion til diskussioner om, hvordan man kan skabe forudsætningerne for en værdig død i det danske samfund. 'Humanistisk Palliation' er en perspektivrig og debatskabende introduktionsbog, der uden tvivl vil finde vej til hospicer, sygehusafdelinger og hjemmepleje. Den vil også fungere godt på kurser eller moduler."

Bagsidetekst
Humanistisk palliation omhandler en bred vifte af temaer inden for dødens domæne i vores samfund. Bogen er tænkt som en introduktion til den del af det palliative felt, der er optaget af at forstå de sociale, kulturelle, socialpsykologiske, psykologiske og mere åndelige aspekter af omsorg og pleje af syge og døende i vores samfund. Bogen tilbyder en lang række nedslag i teoretiske, metodiske, tematiske, etiske og praktiske problemstillinger. Kapitlerne omhandler bl.a. sorg, dødsbevidsthedsbevægelsen, aktiv dødshjælp, social palliation, dødsuddannelse, dødens demografi, aldring, dødens rum, musikterapi, sjælesorg og eksistentielle livsfænomener som håb. Alle kapitler er tænkt som introduktioner til diskussioner om, hvordan man kan skabe forudsætningerne for en værdig død i det danske samfund. Bogen kan læses i sin helhed, men de enkelte kapitler kan også læses hver for sig. Bogen henvender sig til sygeplejersker, socialrådgivere, læger, præster, psykologer og andre faggrupper, som arbejder inden for det palliative felt, men bogen er skrevet, så den kan læses af alle, der har interesse i feltet. Humanistisk palliation er redigeret af Karen Marie Dalgaard, sygeplejerske og sygeplejeforsker ved Center for Lindrende Behandling i Aalborg, og Michael Hviid Jacobsen, professor i sociologi ved Aalborg Universitet. Begge har i en årrække beskæftiget sig indgående med døden i en dansk kontekst og som forfattere, forskere og undervisere bidraget til at sætte fokus på det forhold, at døden er en del af livet og overgår os alle før eller siden.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.