• Print

En mor bliver til

Hvordan oplevelsen af moderskab forandrer sig for bestandig

ISBN: 9788741227665 (Bog)
Udgivelsesår: 1999
Udgave: 1
Sider: 211
Bestil vurderingseksemplar

Moderskabet er en enestående oplevelse, og det har sin helt egen psykologi. Når en kvinde bliver mor, oplever hun væsentlige ændringer i sin mentale indstilling og reaktionsmønster. I En mor bliver til sætter Daniel Stern og hans medforfattere ord på de følelser, der gør sig gældende i forbindelse med graviditet, fødsel og den første tid som mor. Derigennem giver bogen et unikt indblik i den indre oplevelse af det at blive mor. På baggrund af hundredvis af interview med kvinder tegner bogens forfattere et varmt og fascinerende billede af moderskabets psykologi.

Bogen vil være en uvurderlig inspiration for nye mødre ved at skabe klarhed over og bekræfte de ofte forvirrede følelser, som ledsager udviklingen af deres nye identitet. Ud over at give indsigt i moderskabets særlige psykologiske tilstand kommer forfatterne også ind på relaterede emner, som for eksempel det at have fået et ”vanskeligt barn”, at vende tilbage til arbejdslivet, faderskab, adoption og for tidlig fødsel.

Bogen henvender sig til alle vordende og nybagte mødre – og til alle, der som pårørende eller professionelle har brug for at forstå dem.

Bogen er oversat fra engelsk efter The Birth of a Mother af Bjørn Nake.

Bagsidetekst
Når en kvinde føder et barn, sker der, ifølge Daniel Stern og hans medforfattere, vigtige ændringer i hendes mentale indstilling og funktionsmåde, og hun oplever, at nye håb, bekymringer og prioriteringer kommer til at spille en styrende rolle. På baggrund af hundredvis af interview med kvinder tegner bogens forfattere et varmt og fascinerende billede af moderskabets psykologi. Bogen vil være en uvurderlig inspiration for nye mødre ved at afklare og bekræfte de ofte forvirrende følelser, som ledsager udviklingen af deres nye identitet. Ud over at skabe indsigt i moderskabets unikke psykologiske tilstand kommer forfatterne også ind på relaterede emner som fx det at have fået et ”vanskeligt barn”, det at vende tilbage til arbejdslivet, faderskab, adoption og for tidlig fødsel. Bogen henvender sig til alle vordende og nybagte mødre- og til alle, der som pårørende eller professionelle har brug for at forstå dem.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.