• Print

Borderline-behandling og modoverføring

ISBN: 9788741228525 (Bog)
Udgivelsesår: 1996
Udgave: 1
Sider: 256
Bestil vurderingseksemplar

Bogen giver en yderst kompetent og grundig indføring i den psykoterapeutiske behandling af borderlinepatienter

Specielt fokuseres på håndtering af modoverføring, dvs. terapeutens ofte voldsomme følelsesmæssige reaktioner på borderlinepatientens provokerende og tidvist svært acceptable adfærd. Bogen anviser en måde at betragte og håndtere modoverføring på, der på én gang accepterer terapeutens reaktioner og peger på muligheder for at udnytte disse reaktioner terapeutisk i forhold til patienten. Især håndtering af raseri, had og seksuelle impulser analyseres.

Enkelt og præcist gennemgår forfatterne ligeledes nogle af de subtile psykoanalytiske begreber, der specielt er relevante i forbindelse med borderline-behandling.

Målgruppe:

Enhver ansat på en psykiatrisk afdeling eller institution vil genkende de situationer, som bogen bl.a. gennem de mange kliniske vignetter beskriver. Bogen henvender sig dog også til patienter og deres pårørende.

Bagsidetekst
Borderline-behandling og modoverføring giver en yderst kompetent og grundig indføring i den psykoterapeutiske behandling af borderlinepatienter. Specielt fokuseres på håndtering af modoverføring, dvs. terapeutens ofte voldsomme følelsesmæssige reaktioner på borderlinepatientens provokerende og tidvist svært acceptable adfærd. Bogen anviser en måde at betragte og håndterer modoverføring på, der på én gang accepterer terapeutens reaktioner og peger på muligheder for at udnytte disse reaktioner terapeutisk i forhold til patienten. Især håndtering af raseri, had og seksuelle impulser analyseres. Enkelt og præcist gennemgår forfatterne ligeledes nogle af de subtile psykoanalytiske begreber, der specielt er relevante i forbindelse med borderline-behandling. Det drejer sig bl.a. om splitting, projektiv identifikation og containment, begreber der nok har vundet indpas i psykiatrisk hospitaljargon, men ofte misforstået og udvandet til meningsløse klicheer. Disse vanskelige, abstrakte begreber forklares så de bliver meningsfulde og dermed anvendelige i en klinisk sammenhæng. Enhver ansat på en psykiatrisk afdeling eller institution vil genkende de situationer, som bogen bl.a. gennem de mange kliniske vignetter beskriver - og ikke mindst de stærke, til tider svært kontrollerbare, følelsesmæssige reaktioner, som borderline-patienter notorisk udløser.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.