• Print

Borderline

psykoedukation, forståelse og behandling

Rikke Bøye og Morten Kjølbye (red.)
Redaktører: Rikke Bøye, Morten Kjølbye
Forfattere: ,,,

ISBN: 9788741255545 (Bog)
Udgivelsesår: 2012
Udgave: 1
Sider: 240
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Bogens primære formål er at formidle viden om borderline personlighedsforstyrrelsen, herunder de mulige baggrundsfaktorer, de psykologiske problemer og vanskeligheder, som forstyrrelsen indebærer, målene for behandling, samt hvordan disse søges nået gennem psykoterapeutisk behandling.

Det får du ud af at læse bogen

Du får bl.a. svar på følgende: Hvad vil det sige at have en personlighedsforstyrrelse eller en borderline-personlighedsforstyrrelse. Hvilke vanskelligheder har man, hvad er behandlingsmulighederne, og kan man overvinde en borderline-personlighedsforstyrrelse og få et normalt liv?

Særligt om bogen

Bogen er skrevet med udgangspunkt i den psykoedukation, der indgår som del af behandlingen af borderline personlighedsforstyrrelse ved Klinik for Personlighedsforstyrrelser, Aarhus Universitetshospital, Risskov.

Målgruppe

Målgruppen for bogen er såvel patienter og deres pårørende som til behandlere.

Rikke Bøye og Morten Kjølbye

Rikke Bøye

Rikke Bøye er uddannet Cand. psych og er specialist og supervisor i psykoterapi. Hun er klinik­leder ved Klinik for Personlighedsforstyrrelser ved Aarhus Universitetsho­spital, Risskov.

Morten Kjølbye

Morten Kjølbye er overlæge samt speciallæge i psykiatri. Han er specialist og super­visor i psykoterapi samt ledende overlæge i Psykiatrien i Region Nordjyl­land, Brønderslev Psykiatriske Sygehus.

Bogens figurer
Du kan finde alle bogens figurer (i Power Point) ved at klikke på nedenstående link:

Bogens figurer
Bagsidetekst
Hvad vil det sige at have en personlighedsforstyrrelse? Eller en borderline-personlighedsforstyrrelse? Hvilke vanskeligheder har man? Hvad er behandlingsmulighederne, og kan man overvinde en borderline- ersonlighedsforstyrrelse og få et normalt liv? Disse er nogle af de mange spørgsmål, der søges besvaret i denne bog, som er skrevet til såvel patienter og deres pårørende som til behandlere. Bogens primære formål er at formidle viden om borderline-personlighedsforstyrrelsen, herunder de mulige baggrundsfaktorer, de psykologiske problemer og vanskeligheder, som forstyrrelsen indebærer, og målene for behandling, samt hvordan disse søges nået gennem psykoterapeutisk behandling. Bogen belyser endvidere, hvordan tilknytnings- og udviklingspsykologien har bidraget med viden om, hvilke særlige psykiske funktioner der er påvirkede, når man har en borderline-personlighedsforstyrrelse, fx evnen til at regulere og bruge sine følelser samt evnen til at forholde sig til sig selv og andre, det, man også kalder mentaliseringsevnen. Bogen afsluttes med historier fra ”det virkelige liv”, hvor tre personer fortæller deres historie om et liv med borderline-personlighedsforstyrrelse, og hvordan deres liv har ændret sig gennem behandling. Borderline psykoedukation, forståelse og behandling er skrevet med udgangspunkt i den psykoedukation, der indgår som en del af behandlingen af borderline-personlighedsforstyrrelse ved Klinik for Personlighedsforstyrrelser, Aarhus Universitetshospital, Risskov
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.