• Print

Stråledoser, stråleskader, strålebeskyttelse

,,

ISBN: 9788762810273 (Bog)
Udgivelsesår: 2011
Udgave: 3
Sider: 139
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Emnerne stråledoser, stråleskader og strålehygiejne er vanskeligt tilgængeligt stof i de foreliggende odontologisk-radiologiske lærebøger. I denne bog beskrives virkningerne af den ioniserende stråling og forekomst af stråleskader. Love og bekendtgørelser samt EU-direktiver ved røntgenundersøgelser i tandlægepraksis gennemgås ligesom metoder til reduktion af stråledosis. Afslutningsvis gives praktiske eksempler på patientinformation.

Målgruppe

Bogen henvender sig til tandlægestuderende og ansatte i tandlægepraksis.

Tandlægebladet

17-09-2012 Arne Petersson

"Denna bok ger grundläggande och lättillgänglig kunskap om joniserande strålning och dess risker. [...]Den är pedagogiskt upplagd och skriven på ett språk som gör att den är lätt att läsa av studerande och all personal i tandläkarpraksis. [...] Boken riktar sig mot all tandvårdspersonal, särskilt mot tandläkare, men den kan i hög grad rekommenderas för alla som vill fördjupa sig i ämnet. Den bör finnas på varje tandklinik som en hjälp för att kunna svara på frågor från oroliga patienter om riskerna med röntgenstrålning. Den är även utmärkt som en kunskapskälla för utveckling av kvalitetsarbete och kontroller av röntgenarbetet i praktiken."

Bagsidetekst
Emnerne stråledoser, stråleskader og strålehygiejne er vanskeligt tilgængeligt stof i de foreliggende odontologisk-radiologiske lærebøger I bogen beskrives virkningerne af den ioniserende stråling og forekomst af stråleskader. Love og bekendtgørelser samt EU-direktiver ved røntgenundersøgelser i tandlægepraksis gennemgås ligesom metoder til reduktion af stråledosis. Afslutningsvis gives praktiske eksempler på patientinformation. Bogen henvender sig til tandlægestuderende og ansatte i tandlægepraksis.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.