• Print

Etnografier

Michael Hviid Jacobsen, Hanne Louise Jensen (red.)
Redaktører: Michael Hviid Jacobsen, Hanne Louise Jensen
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788741269412 (Bog)
ISBN: 9788741272320 (i-bog)
Udgivelsesår: 2018
Udgave: 1
Sider: 368
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Etnografi er en mangfoldig disciplin, som har givet nye indsigter i så forskellige områder som sundhedsvæsenet, uddannelsessektoren, private og offentlige organisationer, finanssektoren, den politiske verden og ikke mindst hverdagslivet.

Også metodisk er etnografien mangesidet, og den klassiske antropologiske etnografi er videreudviklet i en række nye tilgange og perspektiver, der på forskellige måder tager højde for nye sociale omgangsformer og måder at kommunikere på, bl.a. på de sociale medier.

Etnografier giver en metodenær introduktion til en række etnografiske områder. Bogen beskriver den klassiske antropologiske etnografi og gennemgår en række etnografiske tilgange til at studere byer, internettet, mobilitet og organisationer. Derudover præsenteres en række etnografiske temaer og analyseformer: det længevarende feltarbejde, transnational etnografi, visuel etnografi, litterær og filmisk etnografi samt etnografiske undersøgelser af både forbudte emner og af hverdagens ”almindelige” og umiddelbart uanseelige fænomener.

Bogen er redigeret af Michael Hviid Jacobsen og Hanne Louise Jensen, hhv. professor og lektor i sociologi ved Aalborg Universitet, og har bidrag fra en række forskere på tværs af det etnografiske miljø.

Weekendavisen

19-01-2018 

Cecilie Cronwald

"Men etnografien er mere relevant end nogensinde, argumenterer en række danske forskere for i bogen Etnografier. Her kan man læse en række eksempler på, hvordan etnografien også kan bruges til at inspicere det liv, der leves for næsen af os."

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.