• Print

Videnskabelig teori og metode (i-bog)

Fra idé til eksamination

Maria Henricson (red.)
Redaktører:
Forfattere:

ISBN: 9788762819498 (i-bog)
ISBN: 9788762819139 (Bog)
Udgivelsesår: 2018
Udgave: 2
Sider: 580


Kan købes fra: 12-11-2018

Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

 

 

 

 

 

 

Videnskabelig teori og metode dækker pensum inden for kvantitativ og kvalitativ metodelære. Den beskriver systematisk viden om videnskabelige principper og praktiske anbefalinger i forhold til eksamensprojekter. Den kan bruges af sygeplejestuderende og andre sundhedsfaglige professionsuddannelser.

 

 

Bogen kan anvendes gennem hele uddannelsen som grundbog, men også til opslag om enkelte teorier og metoder. Den beskriver, hvordan den studerende selv kan bedømme forskning, og hvordan færdige eksamensprojekter kan præsenteres og publiceres.

 

 

Dette er en i-bog, en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer som fx oplæsning, søge- og notefunktion. I-bogen kan læses på computer, tablet og smartphone overalt, hvor der er internetadgang.

Danske bioanalytikere

26-11-2014 Lasse Jacobsen

”RIGTIG GOD METODEBOG FOR SÅVEL STUDERENDE SOM UNDERVISERE
Der er meget viden, som tidligere skulle skaffes flere steder, som nu er samlet ét sted, hvilket kan hjælpe med til at få reduceret i mængden af muligheder at skrive en opgave på.
[…]Kapitlerne er udførlige og kommer i den rækkefølge, de skal anvendes i.
[…]Alt i alt en rigtig god bog, som kan give læseren en forståelse for, hvad der er vigtigt at have med i sine opgaver, samt hvordan det kan gøres.”

Sygeplejersken

14-11-2014 Vibeke Lorentzen

"[...]en god og nyttig bog, der giver et fantastisk overblik over teori og metode samt deres anvendelse i opgaver og projekt. Hvis jeg var studerende, ville jeg benytte den som opslagsbog fra studiets dag ét."

Danske bioanalytikere

03-11-2014 Lasse Jacobsen

"Der er meget viden, som tidligere skulle skaffes flere steder, som nu er samlet ét sted, hvilket kan hjælpe med til at få reduceret i mængden af muligheder at skrive en opgave på.
[…]Kapitlerne er udførlige og kommer i den rækkefølge, de skal anvendes i.
[...]Alt i alt en rigtig god bog, som kan give læseren en forståelse for, hvad der er vigtigt at have med i sine opgaver, samt hvordan det kan gøres.”

Bagsidetekst
Videnskabelig teori og metode beskriver hele den videnskabelige proces – fra problemstilling til implementering i klinisk praksis. Den præsenterer forskellige former for kvantitativ og kvalitativ forskning, som er relevante i en sundhedsfaglig kontekst. Bogen dækker alt fra videnskabelige principper til konkrete anbefalinger i forhold til eksamensprojekter, fx hvordan den studerende selv kan bedømme forskning eller arbejde med sundhedsfaglige problemstillinger med afsæt i videnskabelige metoder. Bogen eksemplificerer også, hvordan færdige projekter kan præsenteres og publiceres. Målgruppen er sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, radiografer, bioanalytikere og lignende sundhedsfaglige professioner. Den er skrevet til studerende på bachelor-og kandidatniveau, fx som grundbog gennem hele uddannelsen eller til opslag om enkelte teorier og metoder. Den er også meget relevant på efter- og videreuddannelsesniveau, eller i klinisk sammenhæng til projekter af skiftende karakter og størrelse. Videnskabelig teori og metode udgives også digitalt som en i-bog, som kan tilgås fra tablet, smartphone eller pc. Her kan læseren teste sig selv efter hvert kapitel, tage egne noter, søge på nøgleord osv.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.