• Print

Træning - i forebyggelse, behandling og rehabilitering (i-bog)

Nina Beyer, Hans Lund og Klaus Klinge (red.)
Redaktører: Hans Lund, Klaus Klinge, Nina Beyer
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762813342 (i-bog)
ISBN: 9788762809406 (Bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 368
Bestil vurderingseksemplar

Denne bog kombinerer viden om træningsfysiologi og generelle træningsprincipper med evidens om fysioterapeutiske principper i forhold til forebyggelse, behandling og rehabilitering af forskellige patientgrupper.

Om bogen

Her i 2. udgave er bogen udvidet med tre nye kapitler; et om pædagogik i træningen, Tilpasset bevægelse og idræt samt et kapitel om Opvarmning.

Det får du ud af at læse bogen

Læseren får en introduktion til fysiologi og biomekanik med direkte relation til træning, og en introduktion til en række almene og specifikke forhold i forbindelse med anvendelse af træning til personer med kroniske sygdomme.

Målgruppe

Bogens primære målgruppe er fysioterapeuter, men den kan anvendes af alle faggrupper, der benytter træning i forbindelse med forebyggelse, behandling eller rehabilitering.

www.dap.dk

13-10-2011 Marianne Kallesøe

"Som underviser på hold i bevægelse og afspænding har jeg ofte følt mig på glatis, når vi kom til punktet "styrketræning” i programmet. Hvor stor belastning, hvor mange gentagelser og hvor mange sæt skal deltagerne arbejde med for at træne mest effektivt? Afhænger det af formålet med styrketræningen? Varierer det med deltagernes alder? Hvor lange skal pauserne være? Disse og andre tvivlsspørgsmål er baggrunden for, at jeg kastede mig over bogen ”Træning – i forebyggelse, behandling og rehabilitering” – og lad det være sagt med det samme: mine forventninger er til fulde blevet indfriet. [...] Imidlertid er der nuanceret fokus på, i hvilken grad træningen er brugbar i deltagernes dagligdag, og det er i høj grad bogens styrke. [...] Jeg har haft stor glæde af bogen i planlægningen af min egen undervisning i styrketræning, både på almene hold og hos personer med forskellige lidelser. Bogen får hermed min anbefaling."

Fysioterapeuten

29-03-2011 Lektor Anette Holm

"[...]Der inddages relevant teori på fornem vis, og det kobles rigtig flot til det fysioterapeutiske arbejde, således det bliver meget anvendelsesorienteret" "[...] Alt i alt komplementerer de tre nye afsnit i bogen rigtig godt og er med til at supplere bogens ellers overvejende naturvidenskablige videnssyn med et mere humanistisk syn"

Ugeskrift for læger

18-03-2011 Overlæge Henning Bay Nielsen

"[...] Mere end 30 forfattere har leveret materiale, og der er virkelig tale om videnstunge bidragsydere. I den henseende lever bogen op til sin målsætning - der favnes bredt, og der er gjort et stort stykke arbejde med at samle det skriftlige arbejde. Der er anført mange relevante referencer, hvilket er udemærket for dem, som måtte ønske yderligere fordybning i emnerne. Således kan bogen også tjene som et udemærket opslagsværk. [...]"

Fysioterapeuten nr. 16 oktober 2008

01-10-2008 Michael Harbo Christiansen

Et længe ventet must! ...alt i alt en sand guldgrube af information, råd og vejledning, videregivet af et yderst kompetent (og stort) forfatterteam - samlet og redigeret af en redaktion med et meget højt ambitionsniveau. Den er et længe ventet must for enhver, der skal sætte sig ind i træning som redskab, og den bør blive obligatorisk på alle landets fysioterapeutiske bogreaoler og på skolerne. Endelig!

Dette er en i-bog – en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion.

I-bogen kan læses på pc og tablets overalt, hvor der er internetadgang. Materialet tilgås ved hjælp af en e-nøgle (kode), som giver adgang til materialet i 36 måneder fra købsdato.

Bagsidetekst
Træning – i forebyggelse, behandling og rehabilitering kombinerer viden om træningsfysiologi og generelle træningsprincipper med evidens om fysioterapeutiske principper i forhold til forebyggelse, behandling og rehabilitering af forskellige patientgrupper. Der gives en introduktion til fysiologi og biomekanik med direkte relation til træning, og en introduktion til en række almene og specifikke forhold i forbindelse med anvendelse af træning til personer med kroniske sygdomme. Bogens primære målgruppe er fysioterapeuter, men den kan bestemt anvendes af alle faggrupper, der benytter træning i forbindelse med forebyggelse, behandling eller rehabilitering. Anden udgave er udvidet med tre nye kapitler: Pædagogik, Tilpasset bevægelse og idræt samt Opvarmning.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.