• Print

Sundhedsøkonomi

Kjeld Møller Pedersen
Redaktører:
Forfattere:

ISBN: 9788762813366 (i-bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 448
Bestil vurderingseksemplar

Sundhedsøkonomi giver en grundlæggende beskrivelse af de økonomiske mekanismer, der gælder i sundhedssystemet, og det er den mest omfattende fremstilling på dansk.

Dette er en i-bog – en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion.

I-bogen kan læses på pc og tablets overalt, hvor der er internetadgang. Materialet tilgås ved hjælp af en e-nøgle (kode), som giver adgang til materialet i 36 måneder fra købsdato.

Bogens indhold

Bogen beskriver samspillet mellem patienter, sundhedsvæsen og finansieringssystem og belyser betydningen af privat versus offentlig finansiering. Bogen gennemgår desuden, hvordan diagnoserelaterede grupper, brugerbetaling og kvalitetsjusterede leveår kan inddrages i de sundhedsøkonomiske overvejelser.

Bogen fokuserer på tre hovedområder:

  • Sundhedsvæsenets økonomiske mekanismer
  • Økonomisk evaluering
  • Generelle kapitler om forebyggelsesøkonomi, markedet for medicin og måling af produktivitet

 

Målgruppe

Sundhedsøkonomi er tiltænkt sundhedspersonale, der har brug for viden om sundhedsøkonomi, samt økonomer, der skal have indsigt i de specielle forhold, der gælder sundhedsøkonomien. Bogen henvender sig til masterstuderende, studerende på professionsuddannelser og for en række kapitlers vedkommende også til studerende med en økonomisk baggrund og uddannelse.

Sådan bruger du i-bogen

Dette er en i-bog – en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion.

I-bogen kan læses på pc og tablets overalt, hvor der er internetadgang. Materialet tilgås ved hjælp af en e-nøgle (kode), som giver adgang til materialet i 36 måneder fra købsdato.

Bagsidetekst
"Sundhedsøkonomi" er en grundbog, som introducerer udførligt til de mest centrale sundhedsøkonomiske emner. Helt basalt drejer sundhedsøkonomi sig om de økonomiske mekanismer, som gør sig gældende i sundhedsvæsenet. Det er fx emner som brugerbetaling, hvordan man betaler praktiserende læger og sygehuse, betaling mellem kommuner og regioner, incitamenter i forbindelse med forebyggelse, finansiering af sundhedsvæsenet, konkurrence i sundhedsvæsenet, måling af produktivitet m.fl. Bogen er den mest omfattende på dansk, og den kan bruges på universitetet, masteruddannelser og på professionsbachelorniveau. Her præsenteres fundamentale økonomiske begreber og analyseformer, og fremstillingen forudsætter ikke forudgående uddannelse i økonomi. En række kapitler vil også være relevante for studerende med økonomisk baggrund, fx som indføring i sundhedsøkonomiske emner, der normalt ikke indgår i de økonomiske uddannelser. "Sundhedsøkonomi" giver en grundig indføring i økonomisk evaluering. Her er tale om en analyseform, som ofte anvendes, når man vurderer, om nye behandlinger skal tages i brug. Bogen indeholder også generelle kapitler om prioritering, forebyggelsesøkonomi, markedet for medicin, og spørgsmålet om hvor store sygehuse skal være.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.