• Print

Subjektivt & Objektivt (i-bog)

anamnese, undersøgelse og journal

,

ISBN: 9788762813946 (i-bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 214
Bestil vurderingseksemplar

Dette er en i-bog, en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx opgaver, søge- og notefunktion. I-bogen kan læses på fx pc, tablets og smartphones overalt hvor der er internetadgang. E-nøglen giver adgang til i-bogen i 48 måneder fra aktiveringsdatoen.

Der er tale om en opdateret gennemskrivning af den meget populære journalvejledningsbog for medicinstuderende og turnuslæger. Bogens emne er fortsat anamnese- og undersøgelsesteknik, og teksten dækker de kliniske færdigheder, der må kræves af en reservelæge på en bred intern medicinsk eller kirurgisk afdeling. Patientens fortælling - anamnesen eller sygehistorien - har en helt central placering som grundlag for god læge-patient-kommunikation og korrekt diagnose. Da den elektroniske patientjournal endnu ikke har medført radikale ændringer i journalføringen, tager denne bog fortsat udgangspunkt i den traditionelle papirjournal. Der er som noget nyt tilføjet kapitler om undersøgelse af børn og psykiatriske patienter, samt om skriftlig kommunikation mellem læger.

Ugeskrift for læger

16-02-2012 Læge Klara Coello

"Bogen henvender sig til medicinstuderende og nyuddannede læger, som har sparsom klinisk erfaring. [...] Bogen er en systematisk gennemgang af mødet mellem læge og patient og journalskrivning. [...] Bogens layout er imødekommende med talrige illustrationer og skemaer. formatet har også fået et løft, og størrelsen muliggør en plads i kittellommen. [...] Bogen er i høj grad brugbar for den tilsigtede målgruppe."

Bagsidetekst
Subjektivt & Objektivt giver en bred indføring i anamnese- og undersøgelsesteknikker og dækker de færdigheder, der må kræves af en reservelæge på en intern medicinsk eller kirurgisk afdeling. Bogen sætter specielt fokus på lægens fremstilling af patientens fortælling – anamnesen eller sygehistorien – som grundlag for god læge-patient-kommunikation og korrekt diagnose. Spørge- og undersøgelses - teknikker gennemgås systematisk for hvert organsystem, suppleret med kapitler om psykiatriske patienter og børn. Teksten er gennemillustreret og fagterminologien suppleret med danske termer.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.