• Print

Procedurebogen

Lars Iversen Gjærde, Yousif Subhi og Lars Konge (red.)
Redaktører: Lars Iversen Gjærde, Yousif Subhi, Lars Konge
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762812383 (Bog)
ISBN: 9788762816541 (App (iPhone/iPad))
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 136
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Procedurebogen forklarer udførelsen af 51 hyppige kliniske procedurer, som enhver læge bør kunne.

På trods af en stor og vigtig teoretisk komponent er lægefaget stadig grundlæggende et håndværk. Nyuddannede læger skal derfor mestre en lang række vigtige procedurer af stor betydning for behandlingens kvalitet og patienternes sikkerhed.

Hvordan kan bogen bruges?

Bogen er ideel når beslutningen om proceduren er taget og næste skridt er ”Hvordan gør jeg?” Formatet og indbindingen er praktisk tilpasset kittellommen, så bogen altid kan være ved hånden.

Kapitlerne er inspireret af tegneserier, og procedurerne er forklaret gennem simple og pædagogiske illustrationer.

Målgruppe

Målgruppen er læger i Klinisk Basisuddannelse og medicinstuderende, men også sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle kan have stor gavn af bogen.

Se også

Kan også købes som i-bog

I-bogen

I-bogen

I-bogen er en digital udgave af en bog, som kan læses på en computer eller en tablet, fx en iPad. Du kan læse i-bogen overalt, hvor der er internetadgang. For at få adgang til en i-bog, skal du have en e-nøgle.

Læs mere om i-bogen her

Lars Iversen Gjærde

Stud.med., Københavns Universitet. Underviser medicinstuderende på Københavns Universitet i kliniske færdigheder og praktiske procedurer ved Center for Klinisk Uddannelse, Region Hovedstaden. Arbejder derudover med simulationsbaserede færdighedskurser ved Simulationscenter Rigshospitalet og er forskningsaktiv ved Copenhagen HIV Programme.

Yousif Subhi

Underviser medicinstuderende på Københavns Universitet i kliniske færdigheder og praktiske procedurer ved Center for Klinisk Uddannelse, Region Hovedstaden. Forsker i øjensygdomme på Øjenafdelingen, Roskilde Sygehus.

Lars Konge

Overlæge, ph.d. og speciallæge i hjerte- og lunge-kirurgi. Klinisk forskningslektor på Københavns Universitet og leder af Simulationscenter Rigshospitalet på Center for Klinisk Uddannelse, hvor han underviser og forsker i indlæring og vurdering af kliniske procedurer. Han har skrevet ph.d. omkring kompetencevurdering af kliniske procedurer og har publiceret mere end 20 videnskabelige artikler de seneste par år. Lars Konge har modtaget Codan/SEB Pension Uddannelsespris 2014 og førstepræmie for bedste Research Abstract ved International Meeting for Simulation in Healthcare 2013.

Lars Iversen Gjærde

Lars Iversen Gjærde

Yousif Subhi

Yousif Subhi

Lars Konge

Lars Konge

Tidsskrift for Den norske legeforening

22-08-2014 Matilde Risopatron Berg

"Denne lille boken i frakkelommeformat er en praktisk veileder der 51 kliniske prosedyrer blir gjennomgått. Målgruppen er først og fremst nyutdannede leger og medisinstudenter, men den kan være nyttig også for sykepleiere og annet helsepersonell. Forfatterne er en stor gruppe danske leger med lang erfaring i undervisning i praktiske ferdigheter, og innholdet er kvalitetssikret ved hjelp av erfarne spesialister innen hvert fagfelt.
[...] Hensikten med utgivelsen er å veilede detaljert i praktisk utførelse av vanlige prosedyrer som de fleste leger har nytte av å kunne. Prosedyrene blir gått gjennom trinn for trinn ved hjelp av enkle illustrasjoner og kort, konsis tekst. For hver prosedyre er det fire tekstbokser, én om forberedelser, én om informasjon som bør gis til pasienten, én med utstyrsliste og avslutningsvis én tekstboks om problemløsning.
[...] Boken er et godt supplement for å føle større trygghet i utførelsen av praktiske prosedyrer som man ikke har gjort så mange ganger, eller som det har gått en stund siden man fikk demonstrert. Som turnuslege har jeg hatt nytte av flere av prosedyregjennomgangene i boken, og den kan anbefales til alle som ønsker å bli tryggere og bedre på korrekt utførelse av vanlige kliniske prosedyrer!"

Bagsidetekst
På trods af en stor og vigtig teoretisk komponent er lægefaget stadig grundlæggende et håndværk. Nyuddannede læger skal derfor mestre en lang række vigtige procedurer af stor betydning for behandlingens kvalitet og patienternes sikkerhed. Procedurebogen forklarer udførelsen af 51 hyppige kliniske procedurer, som enhver læge bør kunne. Bogen er ideel når beslutningen om proceduren er taget og næste skridt er ”Hvordan gør jeg?” Formatet og indbindingen er praktisk tilpasset kittellommen, så bogen altid kan være ved hånden. Kapitlerne er inspireret af tegneserier, og procedurerne er forklaret gennem simple og pædagogiske illustrationer. Målgruppen er læger i Klinisk Basisuddannelse og medicinstuderende, men også sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle kan have stor gavn af bogen.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.