• Print

Procedurebogen (i-bog)

Lars Iversen Gjærde, Yousif Subhi og Lars Konge (red.)
Redaktører: Lars Konge, Lars Iversen Gjærde, Yousif Subhi
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762813892 (i-bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 136
Bestil vurderingseksemplar

Procedurebogen forklarer udførelsen af 51 hyppige kliniske procedurer, som enhver læge bør kunne.

Dette er en i-bog, en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion. I-bogen kan læses på pc og tablets. E-nøglen giver adgang til i-bogen i tre år fra aktiveringsdatoen.

Bogens indhold

På trods af en stor og vigtig teoretisk komponent er lægefaget stadig grundlæggende et håndværk. Nyuddannede læger skal derfor mestre en lang række vigtige procedurer af stor betydning for behandlingens kvalitet og patienternes sikkerhed.

Hvordan kan bogen bruges?

Bogen er ideel når beslutningen om proceduren er taget og næste skridt er ”Hvordan gør jeg?”. Kapitlerne er inspireret af tegneserier, og procedurerne er forklaret gennem simple og pædagogiske illustrationer.

Målgruppe

Målgruppen er læger i Klinisk Basisuddannelse og medicinstuderende, men også sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle kan have stor gavn af bogen.

Lars Iversen Gjærde

Stud.med., Københavns Universitet. Underviser medicinstuderende på Københavns Universitet i kliniske færdigheder og praktiske procedurer ved Center for Klinisk Uddannelse, Region Hovedstaden. Arbejder derudover med simulationsbaserede færdighedskurser ved Simulationscenter Rigshospitalet og er forskningsaktiv ved Copenhagen HIV Programme.

Yousif Subhi

Underviser medicinstuderende på Københavns Universitet i kliniske færdigheder og praktiske procedurer ved Center for Klinisk Uddannelse, Region Hovedstaden. Forsker i øjensygdomme på Øjenafdelingen, Roskilde Sygehus.

Lars Konge

Overlæge, ph.d. og speciallæge i hjerte- og lunge-kirurgi. Klinisk forskningslektor på Københavns Universitet og leder af Simulationscenter Rigshospitalet på Center for Klinisk Uddannelse, hvor han underviser og forsker i indlæring og vurdering af kliniske procedurer. Han har skrevet ph.d. omkring kompetencevurdering af kliniske procedurer og har publiceret mere end 20 videnskabelige artikler de seneste par år. Lars Konge har modtaget Codan/SEB Pension Uddannelsespris 2014 og førstepræmie for bedste Research Abstract ved International Meeting for Simulation in Healthcare 2013.

Lars Iversen Gjærde

Lars Iversen Gjærde

Yousif Subhi

Yousif Subhi

Lars Konge

Lars Konge

Bagsidetekst
På trods af en stor og vigtig teoretisk komponent er lægefaget stadig grundlæggende et håndværk. Nyuddannede læger skal derfor mestre en lang række vigtige procedurer af stor betydning for behandlingens kvalitet og patienternes sikkerhed. Procedurebogen forklarer udførelsen af 51 hyppige kliniske procedurer, som enhver læge bør kunne. Bogen er ideel når beslutningen om proceduren er taget og næste skridt er ”Hvordan gør jeg?” Formatet og indbindingen er praktisk tilpasset kittellommen, så bogen altid kan være ved hånden. Kapitlerne er inspireret af tegneserier, og procedurerne er forklaret gennem simple og pædagogiske illustrationer. Målgruppen er læger i Klinisk Basisuddannelse og medicinstuderende, men også sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle kan have stor gavn af bogen.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.