• Print

Present State Examination

Kort version til klinisk brug

Ole Mors (red.)
Redaktører: Ole Mors
Forfattere: ,

ISBN: 9788762818118 (Bog)
ISBN: 9788762818996 (i-bog)
Udgivelsesår: 2018
Udgave: 5
Sider: 176
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Present State Examination (PSE) 5. udgave er en revideret version af speciallæge i psykiatri Aksel Bertelsens oprindelige materiale.  Aksel Bertelsen er ophavsmand til PSE og til den danske udgave af ICD-10.

Revisionen omfatter et forbedret layout, en modernisering af sproget, tilføjelse af specifikke definitioner af symptomer og adfærd i forbindelse med "objektivt psykisk" samt en begrebsmæssig uddybning af den kognitive undersøgelse.  PSE 5. udgave og Klinisk Psykiatri 4. reviderede udgave er således fuldt kompatible, og kan bruges sammen i undervisningen af alle faggrupper i den kliniske psykiatri. PSE er udviklet sammen med ICD-10, og de anvendte definitioner specificerer de symptomer, som indgår i de diagnostiske kriterier i ICD-10. PSE er derfor en konkret guide til det semistrukturerede diagnostiske interview i henhold til ICD10.

Prof. Ole Mors er leder af SCAN og PSE træningscentret ved Aarhus Universitetshospital, Risskov, formand for Diagnoseudvalget i Dansk Psykiatrisk Selskab.

Munksgaard er WHO's officielle udgiver af ICD-10 i Danmark i samarbejde med Diagnoseudvalget i Dansk Psykiatrisk Selskab.

Dagens Medicin

27-03-2018 

"’Present State Examination (PSE) 5. udgave’ er en revideret version af speciallægeipsykiatri Aksel Bertelsens oprindelige materiale.
Aksel Bertelsen er ophavsmand til PSE og til den danske udgave af ICD-10. Revisionen omfatter et forbedret layout, en modernisering af sproget, tilføjelse af specifikke definitioner af symptomer og adfærd i forbindelse med ‘objektivt psykisk’ samt en begrebsmæssig uddybning af den kognitive undersøgelse.


’PSE 5. udgave’ og ’Klinisk Psykiatri 4. reviderede udgave’ er således fuldt kompatibleog kan bruges sammen
i undervisningen af alle faggrupperi den kliniske psykiatri."

 

 

 

Bagsidetekst

PRESENT STATE EXAMINATION, PSE, er en klinisk undersøgelsesmetode til udredning af foreliggende psykopatologi. Anvendelsen af PSE forudsætter rutineret kendskab til psykopatologiske fænomener og træning i undersøgelsesmetoden.

Sammen med WHO ICD-10: Psykiske lidelser og adfærdsmæssige forstyrrelser. Klassifikation og diagnostiske kriterier (Munksgaard 2018) kan de påviste symptomer anvendes diagnostisk ved at se hvilken lidelse højest i hierarkiet, de opfylder symptomkriterierne for, sammen med øvrige kriterier.

Present State Examination – Kort version til klinisk brug kan benyttes af sundhedsprofessionelle der arbejder med diagnostisk interview i det daglige kliniske arbejde.

    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.