• Print

Patologisk anatomi

Forfattere: Alan Stevens, James Lowe & Ian Scott. Fagkonsulenter: Ulrik Baandrup & Niels Korsgaard
Redaktører: Niels Korsgaard, Ulrik Baandrup
Forfattere:

ISBN: 9788762809475 (Bog)
Udgivelsesår: 2012
Udgave: 1
Sider: 632
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder

Patologisk anatomi gennemgår de sygdomme, man oftest møder i den kliniske hverdag.

Bogen giver en grundig beskrivelse af de observerede kliniske symptomer og de bagvedliggende patologiske principper.

Bogens opbygning

Bogen har indledende kapitler om de basale patologiske processer og gennemgår derefter hvert system for sig.  Alle kapitler er suppleret med bokse, som beskriver kliniske aspekter og parakliniske data anvendt ved diagnose eller giver mere dybdegående viden.

Bogen er illustreret med næsten 800 farvefotos, der visualiserer de patologiske processer. Kapitler, der gennemgår et system, afsluttes med casespørgsmål baseret på virkelige patienthistorier. Svarene findes bagest i bogen.

Patologisk anatomi er en oversættelse af Core pathology af Stevens, Lowe og Scott.

Uden tvivl den mest gennemarbejdede danske patologibog jeg har set

Simon Andreasen, Københavns Universitet

Uden tvivl den mest gennemarbejdede danske patologibog jeg har set

Bogens inddeling giver i de indledende afsnit en grundig indføring i begreberne nødvendige for forståelsen af de efterfølgende kapitler om den organspecifikke patologi. Bogen er rigt illustreret, både med billeder af patologiske præparater men mindst lige så vigtigt med figurer og skemaer som sætter teksten ind i en overskuelig og systematisk sammenhæng. Desuden er de største og mest relevante udviklingsanomalier og genetisk betingede sygdomme medtaget i et separat kapitel.

Som medicinstuderende er det endvidere motiverende at der løbende gennem hele bogen er bokse med patient cases, som illustrerer den kliniske konsekvens af den aktuelle patologi. Hvad der adskiller denne bog fra andre patologibøger på dansk såvel som på engelsk, er at der i disse cases også er angivet den kliniske behandling og håndtering af patienten.

De indledende kapitler er dækkende for den almene patologi på medicin på KU, men i de organspecifikke afsnit er detaljegraden og spektret af sygdomme dog en del over niveauet. Sygdomsmekanismerne er ofte beskrevet mere detaljeret end den bliver under sygdomslæren på medicinstudiet.

Simon Andreasen, medicinstuderende, Københavns Universitet

SEMETERBESKRIVELSER

07-03-2014 Boganmelderne - Medicin

"Alt i alt en utrolig let læst patologibog, som giver et godt overblik over den almene patologi som er pensum på femte semester."

Tandlægebrevet

14-02-2013 Jesper Reibel

"Illustrationsmaterialet er gennemgående særdeles velvalgt og pædagogisk, og mange forklarende tegninger ledsagder teksten, der er klar og letlæst".

Tidsskrift for Den norske legeforening

09-10-2012 Aasmund Berner

"Boken er velskrevet og rikt illustrert og er lett å orientere seg i. Den har et godt og forståelig stikkordregister. I appendikset finner vi en god oversikt over de forskjellige laboratoriemetodene og terminologien. Her gir forfatterne gode råd for adekvat håndtering av vevsbehandling i laboratoriet. Boken vil være nyttig lesning for medisinstudenter og andre som interesserer seg for histopatologisk diagnostikk."

Danske Bioanalytikere

13-09-2012 Karen Mette Gram Laursen & Pia Boelskifte Jensen

"Bogen er på trods af sine knap 600 sider let at overskue og kommer rigtig godt rundt om de flestes sider af hvert organ. [...] Bogens opbygning er sammen med de mange velbeskrevne figurer og billeder af meget høj kvalitet med til at skærpe interessen for at fordybe sig i bogen." [...] Alt i alt en bog, som er anbefalelsesværdig både som lærebog og ikke mindst som opslagsværk."

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.