• Print

Klinisk forskningsmetode (i-bog)

en grundbog

Torben Jørgensen, Erik Christensen og Allan Linneberg (red.)
Redaktører: Erik Christensen, Torben Jørgensen, Allan Linneberg
Forfattere: ,,,,,,,

ISBN: 9788762816756 (i-bog)
ISBN: 9788762814783 (Bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 1
Sider: 272
Bestil vurderingseksemplar

Dette er en i-bog, en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer som fx oplæsning, søge- og notefunktion. I-bogen kan læses på computer, tablet og smartphone overalt, hvor der er internetadgang. E-nøglen giver adgang til i-bogen i 48 måneder fra aktiveringsdatoen.

Klinisk forskningsmetode giver en introduktion til klinisk forskning, og denne 4. udgave af bogen imødekommer det fortsatte behov for en basal, bred lærebog inden for de kliniske forskningsdiscipliner.

Klinisk forskning vil altid være en stor og vigtig udfordring som drivkraft for den fortsatte udvikling af sundhedsvæsenet og den optimale behandling af patienterne. Området spænder vidt, fra laboratoriet over afprøvning af lægemidler til undersøgelse af patientpopulationer. Metoderne varierer fra simple spørgeskemaundersøgelser til brug af kompliceret apparatur. Fællesnævneren er, at patienten og en stringent videnskabelig tankegang er i centrum.

Bogen er i denne udgave væsentlig revideret og forbedret med bl.a. et helt nyt kapitel 2, som giver en grundig gennemgang af den praktiske gennemførelse af et projekt. Der er ligeledes udvidede kapitler om bl.a. litteratursøgning, GCP, protokol og jura. Epidemiologikapitlet er centralt i bogen og gennemgår forskellige studiedesigns, hvoraf to – det randomiserede kliniske forsøg og de kvalitative metoder – desuden beskrives i selvstændige kapitler.

Bogen beskriver, hvad der driver god forskning og selve forskningsprocessen, og den henvender sig bredt til læger og studerende ved de sundhedsvidenskabelige fakulteter. Også andre faggrupper i sundhedssektoren, fx sygeplejersker, fysioterapeuter, humanbiologer, biokemikere og farmaceuter, samt ansatte i medicinalindustrien kan have stor glæde af bogens praktiske råd og konkrete eksempler.

SEMESTERBESKRIVELSER

07-03-2014 Boganmelderne - Medicin

"Alt i alt er dette en rigtig god bog. Især hvis man tager et forskningsår. Den vil specielt være til stor hjælp for dig, som skal forske indenfor klinisk forskning. Men den kan også bruges i forbindelse med et mindre bachelorprojekt, hvis man gerne vil vide lidt mere og have noget mere konkret vejledning."

DSEF Nyhedsbrev

08-03-2012 Ulla Pedersen

"[...] Bogen beskriver kort og præcist og med mange gode og konkrete eksempler både den kvalitative og den kvantitative tilgang. [...] Bogen kan anbefales som en kickstarter til klinisk forskning, og er bl.a. via sit gode stikordsregister en god opslagsbog."

Bagsidetekst
Klinisk forskningsmetode er en introduktion til klinisk forskning – et område der spænder vidt, lige fra laboratoriet over afprøvning af lægemidler til undersøgelse af patientpopulationer. Metoderne varierer fra simple spørgeskemaundersøgelser til brug af kompliceret apparatur. Fælles er patienten og en stringent videnskabelig tankegang. Bogen beskriver, hvad der driver god forskning og selve forskningsprocessen: Hvordan en undersøgelse tilrettelægges og gennemføres, og hvordan resultaterne publiceres. I denne proces indgår aspekter af etisk og lovgivningsmæssig karakter, og der er praktiske anvisninger med hensyn til litteratursøgning, statistik, databehandling og god klinisk (forsøgs) praksis (GCP). Denne 3. udgave er gennemrevideret og opdateret med den nyeste viden og indeholder et helt nyt kapitel om litteratursøgning. Bogen henvender sig bredt til læger og studerende ved de sundhedsvidenskabelige fakulteter, men også andre grupper i sundhedssektoren og medicinalindustrien kan her finde praktiske råd og anvisninger samt konkrete eksempler på, hvordan problemer kan løses i forbindelse med kliniske projekter.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.